Nationale Kunstweek 2019 bij Villa Mondriaan

Algemeen

WINTERSWIJK - Van 9 tot en met 17 november vindt in heel Nederland de zeventiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben nu al honderden kunstenaars, organisaties en gemeentes zich aangemeld. Zo ook museum Villa Mondriaan. Tijdens deze week kunnen bezoekers uiteraard alle tentoonstellingen zien en wordt een workshop houtsnede maken aangeboden. Daarbovenop krijgt elke bezoeker tijdens de Nationale Kunstweek een lidmaatschap van een half jaar gratis Vriend van Stichting Kunstweek cadeau.

Kunstliefhebbers kunnen deze week uiteraard het museum bezoeken, maar krijgen daarbovenop nog een extraatje. Iedere bezoeker krijgt namelijk een lidmaatschap als Vriend van Stichting Kunstweek cadeau. Deze Kunstweek Vriend kan gratis twee landelijke beurzen bezoeken, ontvangt een digitale nieuwsbrief en het Jaarboek Kunstenaars. Het lidmaatschap kost normaal 35 euro voor een halfjaar.
Naast dit prachtige cadeau organiseert het museum ook een speciale activiteit. Op 17 november om 15.00 uur vindt namelijk de workshop houtsnede maken plaats. Eerst is er een introductie over verschillende grafische technieken, met speciale aandacht voor de houtsnede. Vervolgens worden de toegepaste technieken bekeken in het werk van de kunstenaar Samuel Jessurun de Mesquita die momenteel te zien is in de tentoonstelling Mondriaan de Mesquita. In het grafische werk van De Mesquita zijn de technieken duidelijk te onderscheiden. Hier kunnen de deelnemers ook de nodige inspiratie opdoen voor hun eigen houtsnede. Na het bezoek aan het museum gaat iedereen namelijk zelf aan de slag in het Villa Atelier. De deelnemers maken een houtsnede en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten.
De workshop is van 15.00 tot 16.30 uur en kost 10 euro per persoon. Er is beperkt plek dus snel opgeven wordt aangeraden.
Geïnteresseerden voor de workshop kunnen zich aanmelden via de mail (info@villamondriaan.nl) of via de telefoon (0543-515400). Kunstliefhebbers die na een dag Villa Mondriaan nog andere musea willen bezoeken, vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties en andere evenementen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant