WSG laat punt in Bennekom

WINTERSWIJK - De schakers van WSG hebben in de tweede ronde enigszins onnodig een punt achtergelaten in Bennekom. Bij schaken is de uitslag uiteindelijk altijd terecht, maar als er één van de teams was die tijdens de wedstrijd uitzicht op een kleine zege had dan was het WSG.

Reinhard Funke won als eerste zijn wedstrijd, maar meteen werd het weer gelijk omdat invaller Marcel Krosenbrink te gretig een tweede pion won en toen stortte zijn stelling in. Jochem Mullink profiteerde van een verkeerde voortzetting van zijn tegenstander en maakte het daarna mooi af. Henrik Lösing stond prima, maar toen zijn tegenstander ging compliceren tastte Lösing mis. Arjan van Lith trof aan het eerste bord een speler met de laagste rating en wist in het middenspel een kwaliteit te winnen. Het was nu 2-3. Klaudio Kolakovic trof de op papier sterkste opponent, maar hij kwam prima uit de opening met twee lopers tegen een toren en pion. Daarna gaf hij zijn tegenstander echter teveel ruimte, waardoor deze met de toren kon binnendringen. Een verloren eindspel resteerde. Op de laatste twee borden zag het er goed uit. Bert te Sligte stond een pion voor, maar hij ging te passief spelen, waardoor hij uiteindelijk ook geen remise wist te maken. Gerard Harbers kon afwikkelen naar een eindspel waarin zijn toren veel actiever was. Een vrijpion op de voorlaatste rij was voldoende handenbinder om de volle buit (en daarmee de 4-4) binnen te halen.
WSG 2 kon het in dezelfde klasse volgens verwachting niet redden (3,5-4,5) tegen Lonneker, al was het heel dichtbij een punt. Al vrij snel speelde Dick Boogaard remise tegen een sterke speler. Daarna was het wachten op meer punten, want Herby Aalbers en Han Schuurmans verloren. WSG kwam echter sterk terug met mooie overwinningen van Oscar Wamelink en Henri Abbink.
Inmiddels was Thiemen Dekker, die goed stond, in een trucje van zijn tegenstander getrapt en helaas was de partij toen niet meer te redden. Vervolgens boekte Dick van Wamelen een mooie overwinning en was de stand weer gelijk. De partij van Hennie Meijer moest de beslissing brengen. Toen hij dacht dat hij eindelijk goed tegenspel had, ging het mis en verloor hij.
WSG 3 speelde tegen Haren 3 en boekte met 6,5-1,5 zijn allereerste zege in de landelijke competitie. Haren was incompleet en zo begon de thuisclub met een 1-0 voorsprong.
Alfred Schley zadelde zijn tegenstander op met een dubbelpion, maar had een achterstand in zijn ontwikkeling, waarna gezien de stand op de andere borden de vrede werd getekend.
André Houwers trok gelijk fors van leer en overspeelde zijn tegenstandster. Zo ook Tim Witteveen die een royale tegenspeler had die een tweetal stukken in liet sluiten, verslikte zich nog bijna in een pat, maar loste dit op door een loperoffer.
Han van de Laar wint een stuk door een vorkje en weer kan een punt worden bijgeschreven. Luc van Harxen weet tegen een jonge tegenstander de koningsstelling onder vuur te nemen, maar houdt daar toch maar één pionnetje aan over. Uiteindelijk geen gekke dingen meer doen en het punt toch op het droge gebracht. Reinhard Cvetkovic doet verwoede pogingen om de koningsstelling op te blazen en slaagt daarin glansrijk. Remko Algera houdt er van de stelling zo ingewikkeld mogelijk te maken, maar helaas gaf hij een stuk weg.
In de avondcompetitie ging wel flitsend uit de startblokken. Het team speelt na de promotie in de hoogste klasse van de SOS competitie (midden en oost Nederland). Tegen Wageningen werd met 5,5-2,5 gewonnen en deze zege kwam nimmer in gevaar. Arjan van Lith, Arent Luimes, Mark Burgers en Henrik Lösing scoorden een vol punt. Bert te Sligte, Gerard Harbers en captain Han Schuurmans deelden het punt. Alleen Klaudio Kolakovic moest een nederlaag slikken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden