Links Wim Stemerdink en rechts Chris Hermsen voor de Struker. Foto PR
Links Wim Stemerdink en rechts Chris Hermsen voor de Struker. Foto PR (Foto: )

'De Struker en Baderie vormen een pareltje onder één dak'

WINTERSWIJK - Op papier is het al zover. Per vrijdag 1 november heeft Baderie-eigenaar Chris Hermsen de Struker overgenomen van Wim Stemerdink. Chris: "Het is een ideale combinatie. Alles voor keuken en bad en dat wat er verder bij komt kijken, is binnenkort onder één dak te vinden. Hier in de Struker is een prachtige, ruime showroom voor keukens en badkamers. We gaan dan nu al beginnen met nog meer plek vrij te maken in de Struker. De uitverkoop is inmiddels al begonnen. Medio 2020 hopen we met de Baderie te verhuizen van de Europalaan naar Technopark 18."

Door Han van de Laar

Wim: "Zowel vanwege mijn leeftijd als om gezondheidsredenen liep ik al een tijdje rond met de gedachten de zaak van de hand te doen. Er waren wel geïnteresseerden, maar die wilden met name het pand hebben. Dat vond ik zonde van ons levenswerk. De Struker bestaat namelijk al honderd jaar en keukens zijn onze specialiteit. Dus heb ik vaak nee verkocht. Totdat Chris van de Baderie kwam. Dat beiden zaken samengevoegd worden, betekent dat er een pareltje voor de hele Achterhoek is bijgekomen."

Particuliere markt
Beide bedrijven richten zich op particulieren. Mensen die een nieuwe woning kopen of de huidige willen opknappen. Ze zoeken bijvoorbeeld een keuken en een badkamer uit en onze vakmensen doen verder al het werk. Niet alleen het plaatsen van de apparatuur, maar ook het metselen van een afscheidingswand, betegelen van de ruimtes, verlichting, plafond, plaatsen van radiatoren etc. Chris: "Op één adres kun je nu alles regelen. Ook het personeelsbestand schuiven we in elkaar, met behoud van het eigen specialisme. Ook Wim blijft gelukkig nog even meewerken om voor een goede overdracht te zorgen. De garantie op alle eerdere gekochte producten blijft uiteraard gehandhaafd."

Tevreden klanten
Honderd jaar geleden begon de Struker in het Woold. De boerderij de Struker staat er nog. Later is de zaak verhuisd naar de Vreesweg en daarna naar de Beusinkweg. Maar toen dat helemaal vol werd gebouwd en er éénrichtingsverkeer kwam, werd er verhuisd naar het Technopark. Wim: "Badinrichting deden we de laatste jaren eigenlijk niet meer. We verwezen dan door naar de Baderie." Chris: "Dat zette mij aan het denken en van het één kwam het ander. Nu gaat hier dus een pareltje ontstaan, alles in één hand. We gaan dan ook alleen maar voor tevreden klanten uit de hele regio!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden