Manon (links), Joanne (midden)  en Hanneke starten de Beautykadobank. Foto: Bart Rengelink
Manon (links), Joanne (midden) en Hanneke starten de Beautykadobank. Foto: Bart Rengelink

Beautykadobank regelt verjaardagscadeau voor cliënten Voedselbank

WINTERSWIJK - Haar inzet voor de SamenLoop voor Hoop, de 24-uurs wandelmarathon voor KWF Kankerbestrijding, heeft haar besmet met het 'vrijwilligerswerk virus'. Joanne Rengelink start samen met vriendin Manon de Leeuw en moeder Hanneke Rengelink de Beautykadobank. Mensen vanaf 18 jaar die ingeschreven staan bij de Voedselbank kunnen vanaf januari van de Beautykadobank een pakketje met schoonheidsproducten verwachten als ze jarig zijn.

Door Verona Westera

"Na die SamenLoop wilde ik me in blijven inzetten voor andere mensen", legt Joanne uit. "Net in de periode na de SamenLoop was ik mijn spullen aan het opruimen en ontdekte ik dat ik zo veel beautyproducten had staan die ik niet gebruik. Hierdoor is bij mij het plan ontstaan om deze producten aan mensen te geven die het zelf niet kunnen kopen. In de pakketten van de Voedselbank zitten niet vaak schoonheidsproducten."
Joanne, Manon en Hanneke staken de koppen bij elkaar en de Stichting Beautykadobank Winterswijk werd opgericht. Joanne is voorzitter, Manon penningmeester en Hanneke secretaris. De dames hebben een onderkomen in de WUh aan de Torenstraat. "Op dit moment zijn we producen aan het verzamelen en ordenen", wijst Joanne op de stellingen waar potjes, flesjes en tubetjes keurig uitgestald liggen. "Wat we nu hebben is alleen al van vrienden en bekenden. Iedereen heeft dat wel eens, dat je een cadeau krijgt waarin een geurtje zit dat net niet bij je past, of een shampootje dat je niet gebruikt. Mensen kunnen van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur dit soort ongebruikte beautyproducten afgeven beneden bij de balie van de WUh. Wij maken er een pakketje van en mensen die ingeschreven staan bij de Voedselbank krijgen het cadeautje dan mee bij hun voedselpakket als ze jarig zijn."

Kerstactie
Rond de Kerst houden de dames de eerste actie. "Om kennis te maken met de Beautykadobank willen we cliënten vast een cadeautje geven. Een extraatje voor de feestdagen is leuk om te geven."

Zelf aangeven
Cliënten van de Voedselbank moeten wel zelf aangeven of zij een pakketje wensen te ontvangen. "De cliëntgegevens liggen bij de Voedselbank. Wij weten dus niet voor wie het cadeautje is, in het kader van de privacy. Daarom moeten cliënten zelf vooraf aangeven voor wie het pakketje is, man of vrouw en leeftijd." Een Winterswijks verpakkingenbedrijf heeft de cadeautasjes om de producten in te verpakken gesponsord. "Ik vind het geweldig om mensen zo een cadeautje te kunnen geven", glundert Joanne. "Wellicht dat er in de toekomst ook cadeautjes beschikbaar zijn voor mensen die niet bij de Voedselbank ingeschreven staan, maar het wel goed kunnen gebruiken, of verdienen."

Wie vragen heeft kan mailen naar info@beautykadobank.nl, of kijk op Instagram of Facebook.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden