VitaBusiness Terborg biedt particuliere en zakelijke leefstijlcoaching

TERBORG-Goed bezig zijn met je lichaam is vandaag de dag behoorlijk populair. Vaak is er hierbij aandacht voor óf bewegen, óf gezond eten óf zingeving. Marleen Haverkate en Esther Wassing combineren deze en andere onderdelen in een totaalpakket omdat bewezen is dat het één met het ander in verbinding staat. Met VitaBusiness gaan zij aan de slag op het gebied van vitaliteit en duurzame gezondheid.

Door Walter Hobelman

De twee leefstijlcoaches hebben een unieke aanpak opgezet en richten zich op zowel de zakelijke als de particuliere markt. "Werkgeverschap anno nu betekent dat je investeert in de organisatie zodat er een inspirerend, gezond en duurzaam werkklimaat ontstaat. Goed werkgeverschap gaat samen met goed werknemerschap", legt Wassing uit. "Werknemers die lekker in hun vel zitten, zijn minder ziek en dankzij de coaching leren ze ook om sneller signalen te herkennen dat er iets mis dreigt te gaan. Dat levert forse besparingen op qua ziekteverzuim."

Voor particulieren biedt VitaBusiness onder andere het Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) programma aan. Dit programma duurt twee jaar en wordt volledig vergoed door de ziektekostenverzekering. "Dat is nog lang niet bekend bij iedereen.", weet Haverkate. "De overheid zet in op preventie en daar is geld beschikbaar voor gesteld. Dit programma is bedoeld voor risicogroepen zoals bijvoorbeeld mensen met diabetes 2, hart- en vaatziekten of mensen met overgewicht. Om hiervoor in aanmerking te komen dient men zich via de huisarts aan te melden."

In het programma, dat zowel groepsgewijze als één op één momenten kent, besteden de coaches aandacht aan alle facetten van het leven, zowel fysiek, sociaal-emotioneel, mentaal, zingeving als eigen regie. "We geven advies, zonder verplichtingen of trainingsprogramma's of zo. We hebben een goede binding met sportschool Physique en verder hebben we een uitgebreid netwerk aan deskundigen waar we mee samenwerken of naar kunnen verwijzen."

De beide leefstijl & vitaliteitsexperts werken met een door TNO gevalideerd onderzoek dat ook voor het bedrijfsleven interessant is. "Aan de hand van een nulmeting kijken we naar de duurzame inzetbaarheid van bedrijven of organisaties. Zodoende maken we de ondernemers bewust dat vitaliteitsmanagement om gedrags- en cultuurverandering vraagt. Die verandering vullen we vervolgens door middel van maatwerk in voor het bedrijf en de individuele werknemers." Indien gewenst kan er ook in-company met het programma gewerkt worden.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden en aanpak van VitaBusiness kan contact opnemen met de leefstijlcoaches door te bellen: Esther Wassing-Friesen, 06-13920662 of Marleen Haverkate-Groen, 06-46426421. VitaBusiness is vijf dagen per week te vinden in het gebouw van sportschool Physique, Het Veld 28, 7061 DD Terborg

VitaBusiness Terborg
Esther Wassing-Friesen, 06-13920662
Marleen Haverkate-Groen, 06-46426421.

VitaBusiness is vijf dagen per week te vinden in het gebouw van sportschool Physique, Het Veld 28, 7061 DD Terborg

Meer berichten