Longverpleegkundigen van Sensire in actie tijdens COPD Dag

Algemeen

WINTERSWIJK - Sinds 2002 wordt er op de derde woensdag van november wereldwijd extra aandacht gevraagd voor de chronische longziekte COPD (chronische bronchitis en longemfyseem). Ook de longverpleegkundigen van Sensire vragen hier op 20 november, tijdens de Wereld COPD Dag, aandacht voor.

In 2018 waren er in Nederland ruim 600.000 mensen bekend met deze chronische, progressieve aandoening. Nog altijd neemt het aantal mensen met de diagnose COPD toe, wereldwijd maar zeker ook in Nederland. De verwachting is dat de komende jaren deze stijgende lijn zich zal voortzetten.

Reden voor de vakgroep longverpleegkundigen van Sensire om op deze dag extra aandacht te schenken aan oorzaken en gevolgen voor patiënten met COPD en hun naasten. Deze gevolgen kunnen zeer uiteenlopend en invaliderend zijn en over het algemeen in ernst door de jaren heen toenemen.

De longverpleegkundigen van Sensire willen hiervoor aandacht vragen door hun aanwezigheid op de markt in Winterswijk op woensdagmorgen 20 november. Zij bezitten de nodige expertise om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over COPD. Uitgangspunt hierbij is dat 'voorkomen beter is', van COPD genezen is namelijk nog steeds niet mogelijk. Een longverpleegkundige kan echter ondersteunend zijn in het zoeken naar oplossingen om 'het leven te leven zoals men dat wil' mocht men toch met COPD van doen krijgen.

Iedereen is welkom de stand van de longverpleegkundigen van Sensire op de weekmarkt in Winterswijk, woensdag 20 november.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant