Gonemo na zege alleen aan kop

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben vrijdag de volle buit binnengehaald tegen Andarinyo uit Eerbeek. Door de 4-1 zege verstevigt de Winterswijkse formatie de koppositie in de Hoofdklasse F en gaat het alleen aan kop.
Kijkend naar de uitslag zou menigeen denken dat het van een leien dak ging bij Gonemo. Niets is minder waar want de bezoekers uit Eerbeek boden prima weerstand. De 'magere' 1-0 ruststand door Gonemo-aanvoerder Nick Houwers was alleszeggend, beide opponenten waren behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Met name in de aanvangsfase van de tweede helft verzuimde Andarinyo om in ieder geval de gelijkmaker te scoren. Gonemo had aan sluitpost Jorrick Lammers, dankzij zijn formidabele reddingen, te danken dat het de Eerbeekenaren van zich af kon houden.

Daverend schot
Via een daverend schot in de vijfde minuut na rust joeg Dimitri Dekker de bal tegen de touwen en vergrootte de score naar 2-0. In deze fase bleef Andarinyo aandringen, maar de afwerking liet te wensen over. Dit in tegenstelling tot de doelgerichtheid bij Gonemo dat het kwartet vol maakte door doelpunten van wederom Nick Houwers en Daniel te Winkel.
De krachten vloeiden bij de bezoekers langzaam maar zeker weg en toch lukte het hen om via een kopbal - iets wat zelden voor komt in de zaal - de eretreffer te maken. De 4-1 overwinning voor Gonemo was daarmee een feit en de withemden voeren de ranglijst in de Hoofdklasse F alleen aan.