Computercursus voor beginners in Bibliotheek

WINTERSWIJK – Op 29 oktober start er in de Bibliotheek Winterswijk een computercursus voor beginners: Klik & Tik. Deze cursus is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Mensen kunnen vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Met de computer kan men vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door mensen zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men om te gaan met een laptop of tablet. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Wie zelf een laptop bezit, wordt verzocht deze mee te nemen. Wie geen laptop heeft, kan gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

De cursus bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur. In Winterswijk beginnen de lessen op dinsdag 29 oktober (10.00-11.30 uur). Wie mee wil doen en thuis een computer én een internetaansluiting heeft kan zich aanmelden.Dat kan bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar bij betaling via automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden