Op Adem: klein maar fijn

WINTERSWIJK - Het interactieve event: Op Adem heeft 323,20 euro opgeleverd voor Pink Ribbon. Heidi Schreurs, Desirée Heerdink (beide van de Borstkankervereniging), Mineke Betting-Fukking, Liz Brockötter en Aniek Hof (van stichting Pink Ribbon) organiseerden dit evenement, voor mensen met borstkanker en hun omgeving, samen om in de regio een platform te bieden om informatie en ervaring te delen.

"Stiekem hadden we gehoopt op een grotere opkomst. Echter zijn we ons er ook zeker van bewust dat er mogelijk een drempel is. Naast aanmelden is het een momentopname, wanneer je in behandeling bent, om te bepalen ga ik wel of ga ik niet. Ook na de diagnose en wanneer je niet meer in behandeling bent blijken de gevolgen na borstkanker toch moeilijker te begrijpen binnen de huidige maatschappij. Van de buitenkant wordt geen ziekte gezien, je bent toch genezen verklaard, maar de pijntjes en vermoeidheid zitten aan de binnenkant. Aan het eind is dit ook wel gebleken.
Ons doel was juist om met dit event de toegankelijkheid te vergroten en daarmee de drempel te verlagen. Daarnaast ook de bespreekbaarheid stimuleren. Dit is als zeer geslaagd en gewaardeerd ontvangen door zowel onze gasten (hulde aan één echtgenoot!), spreeksters en ondernemers", laten de organisatoren weten
Het mailadres van BVN: winterswijk@borstkanker.nl blijft bereikbaar voor wanneer er op een later moment behoefte is aan contact. Bij nieuwe ontwikkelingen rondom events zullen deze ook gedeeld worden via Facebook.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden