Fabulous Fifteen. Foto: Roel Krabben Entertainment
Fabulous Fifteen. Foto: Roel Krabben Entertainment

Zelfvertrouwen van band met vijftien zangeressen groeit

'Wij willen op groot podium tijdens Zwarte Cross'

ULFT - "Wij zijn geen koor. Wij zijn een band met vijftien zangeressen", zegt Michelle Ratering van Fabulous Fifteen. De Beltrumse dames van Fabulous Fifteen timmeren hard aan de weg. De Achterhoekse stichting Pak An en DRU Industriepark helpen de jonge culturele talenten samen verder. Er wordt gewerkt aan een uniek concept en de opnames voor de promotievideo zijn zojuist achter de rug.

"Al ruim een jaar denken we mee met Fabulous Fifteen", vertelt Linda Commandeur van Pak An. "Via ons netwerk vonden we theater-ondernemer Amber Hofstede. We vroegen haar of zij namens Pak An wil helpen met tips en adviezen voor de performance. Zij zei spontaan ja en kijkt nu af en toe mee." Michelle vult aan: "We zijn erg blij met Amber! Met haar hebben we gewerkt aan onze uitstraling op het podium. Hoe kijken we? Bewegen we te veel? Wat is het effect van stilstaan of een bepaalde houding? En dat gebruiken we nu ook in de video. Helaas kon Amber er niet bij zijn tijdens de opnames, maar we deden wel de warming-up oefeningen die zij meegaf. Zo was ze er toch een beetje bij."

Pak An gaf daarnaast een financiële bijdrage en Fabulous Fifteen krijgt regelmatig wat extra publiciteit. Commandeur: "En nu is er het lijntje met Juliëtte Hofman van DRU Industriepark. Wij proberen steeds deuren te openen. Netwerk en de juiste coaching helpen een project zoals Fabulous Fifteen echt verder." De samenwerking voelt heel vanzelfsprekend. "Juliëtte vertelde me dat het ondersteunen van jong talent een belangrijke rol is die het DRU Industriepark wil vervullen in de Achterhoek. En zo werd het logisch om juist hier de promotievideo op te nemen."

De video, die geschoten is door Roel Krabben, is hard nodig. Michelle Ratering legt uit: "Het afgelopen jaar werkten we aan een eigen concept en deden we veel podiumervaring op. We wonnen eind september de publieksprijs bij Amphion Open. Hierdoor is er nu steeds meer vraag naar onze eigen show."

Op de vraag wat haar grote droom is antwoordt ze resoluut: 'Een groot podium op de Zwarte Cross! Begin dit jaar zou ik nog gezegd hebben: een plekje op de Theaterweide, maar het zelfvertrouwen is enorm gegroeid en onze band met vijftien zangeressen is klaar voor het grote werk. Wij vinden dat we uniek zijn en dat we daar passen. We hebben zo gewerkt aan onze performance en uitstraling, dat we nu klaar zijn voor die stap."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden