Toon Bouwhuis neemt afscheid van de Sint Jozefschool. Foto: door Nickie Brethouwer
Toon Bouwhuis neemt afscheid van de Sint Jozefschool. Foto: door Nickie Brethouwer (Foto: )

Sint Jozef is Bouwhuisplein rijker

Toon Bouwhuis neemt na 47 jaar afscheid van de school

WINTERSWIJK - Na 47 jaar lief en leed te hebben gedeeld met de leerlingen en het team van de Sint Jozefschool in Winterswijk, nam vrijwilliger Toon Bouwhuis afscheid van 'zijn' school. Het team en de leerlingen wilden zijn vertrek een speciaal tintje geven en vernoemden het schoolplein naar Toon en zijn familie: het Bouwhuisplein.

Toon Bouwhuis begon 47 jaar geleden met het schoonmaken van de Sint Jozefschool te Winterswijk samen met zijn vrouw Annie en later met zijn dochter Linda. Toen hun schoonmaakwerk stopte, bleef Toon zich vrijwillig inzetten voor de school. Hij verrichtte klusjes, leidde twee verhuizingen en twee verbouwingen van het schoolgebouw en tijdens activiteiten met de kinderen kon de school hem altijd inzetten als begeleider.
Om zijn afscheid heel speciaal te maken, werd hij thuis door de Sint Jozefleerlingen opgehaald samen met het dweilorkest 'Grolse Wind'. Aangekomen op het schoolplein wachtte hem een enorme verrassing. Het cadeau, dat hij uitpakte, bleek een straatnaambord met het opschrift 'Bouwhuisplein' te bevatten. Directrice Beryl Grob nodigde hem uit om zijn laatste klus voor de school te verrichten: het bord bevestigen aan de muur, opdat de inzet van Toon en zijn familie nog lang herinnerd en gekoesterd zal worden. Die laatste klus verrichtte Toon met veel plezier. Daarna was er een traktatie voor de kinderen en een prachtig afscheidsfeest voor Toon, het team en oud-collega's.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden