Sterkste daling WW in Achterhoek

ACHTERHOEK - De afgelopen 12 maanden daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek met 20,4% sterker dan landelijk. Het was zelfs de sterkste daling van alle 35 arbeidsmarktregio's. Ook in verhouding tot de beroepsbevolking ligt het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek lager dan landelijk. Dit is een indicatie voor de lage werkloosheid in de regio.

Eind september telde de Achterhoek 3.277 WW-uitkeringen. Dat zijn er 842 minder dan een jaar geleden, wat een daling betekent van 20,4%. Daarmee daalde de WW in de Achterhoek sterker dan landelijk (14,7%). En ook sterker dan in andere arbeidsmarktregio's in Nederland.
Het aantal WW-uitkeringen daalde in alle sectoren. In de detailhandel, bij uitzendbedrijven, in overige commerciële dienstverlening en in zorg & welzijn waren de dalingen het grootst als het gaat om absolute aantallen. Het sterkst, in procenten, was de daling met 43% in de bouw.
De Achterhoek doet het ook goed wat betreft het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking. Eind september lag dat percentage op 2,1%, wat lager is dan landelijk (2,6%) en ook lager dan gemiddeld voor Gelderland (2,4%).
Door de gunstige omstandigheden in de economie en op de arbeidsmarkt ligt de WW op een laag niveau. De keerzijde is dat werkgevers steeds meer moeite hebben om personeel te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden