Piet Mondriaan, lente 1909. Foto: Alfred Waldenburg. Coll. RKD.
Piet Mondriaan, lente 1909. Foto: Alfred Waldenburg. Coll. RKD. (Foto: )

Yoga op zaal bij museum Villa Mondriaan

WINTERSWIJK - Piet Mondriaan staat bekend om zijn vernieuwende kunst. Wat velen niet weten, is dat hij ook in zijn vrije tijd erg revolutionair was en er een opvallende hobby op na hield. Mondriaan beoefende namelijk yoga. Het liefst deed hij dit op het strand van de Zeeuwse badplaats Domburg. Zijn collega-kunstenaar Charley Toorop vond deze hobby eigenaardig en omschreef de yogasessie als 'gekke boeddha-houdingen aannemen op het strand.'

Vandaag de dag is yoga heel gewoon en net als een museumbezoek kan een yogales de geest verlichten en rust brengen. Vandaar dat museum Villa Mondriaan de kalmte van de museumzaal graag combineert met yoga. In de geest van Mondriaan en ter ere van de zomerwinterwisseling houdt het museum samen met de Winterswijkse yogadocent Rebecca Boogerd een yogales.
De yogales is op donderdag 31 oktober van 18.30 tot 19.30. Opgeven voor de yogales kan door te mailen naar info@villamondriaan.nl of te bellen naar 0543-515400. De kosten voor de les zijn 5 euro per persoon.

Vanaf de week van 4 november veranderen de openingstijden. Het museum is in plaats van maandag tot en met zondag alleen van vrijdag tot en met zondag open. Om het zomerseizoen af te sluiten en ons winterseizoen te openen wordt er een een yogales op zaal gehouden. De yogales is ingedeeld in twee delen. Het eerste halfuur is gericht op de zomer. Dit houdt in dat er kalmerende en rustige oefeningen voor het hart worden uitgeoefend. Hierna volgt een halfuur met speciale winteroefeningen. Deze oefeningen versoepelen de rug en zorgen voor een betere doorbloeding van handen en voeten. De yoga wordt ook intensiever op dit punt, maar iedereen kan meedoen naar eigen kunnen. Zowel beginners als gevorderden kunnen de les dus volgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden