Klinkende zege levert Gonemo koppositie op

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben vrijdag een formidabele 1-6 zege geboekt bij en tegen de reserves van Futsal Harderwijk. De Winterswijkers staan na deze klinkende winstpartij ongeslagen en zonder puntverlies aan kop in de Hoofdkkasse F.

De eerste helft begonnen beide ploegen afwachtend waarbij er weinig druk naar voren werd gezet. Gonemo kwam op voorsprong via een combinatie tussen Yassin Ouardighi en Nick Houwers waarna Siebe te Winkel in stelling werd gebracht. Laatstgenoemde had een goede balaanname, kwam vrij voor de keeper en rondde de kans beheerst af. Nog voor rust maakte Harderwijk de 1-1 via een individuele actie met een schot in de verre bovenhoek. Dimitri Dekker probeerde vanaf eigen helft de keeper nog te verrassen maar de bal belandde helaas voor Gonemo op de lat.

Na rust kreeg een speler van de thuisploeg na een overtreding op Dimitri Dekker een gele prent. De overtalsituatie werd benut door een mooie pass van Siebe te Winkel op Yassin Ouardighi die bij de tweede paal de bal kon binnenlopen. Harderwijk ging op zoek naar de gelijkmaker maar trof telkens doelman Gino Kothuis als spelbreker die met diverse mooie reddingen zijn doel schoon hield. Vanuit een van de tegenaanvallen scoorde Cornelis Hofman op eigen kracht de 3-1. In de laatste vier minuten ging Harderwijk met vijf veldspelers spelen. Van deze gewijzigde en risicovolle tactiek profiteerde Gonemo optimaal. Cornelis scoorde zijn tweede treffer en Dimitri Dekker schoot vanaf eigen helft de bal in een lege goal, 5-1. In de laatste seconde zorgde Yassin Ouardighi voor het hoogtepunt. Na een pass in de diepte stiftte hij de bal over de keeper heen, waarna Cornelis Hofman de bal simpel voor het intikken had en daarmee een hattrick scoorde.

Gonemo won met 6-1 en is de nieuwe lijstaanvoerder van de Hoofdklasse F.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden