Schrijfster Suzanna Jansen is te gast in het Doopgezinde Kerkje

Algemeen

Wael een jongen uit Syrie:  over vluchten en vervlogen dromen

WINTERSWIJK - Schrijfster Suzanna Jansen is te gast in het Doopgezinde Kerkje en vertelt het verhaal van een student met een rustig leven. Hij heeft een vriendin en droomt over zijn toekomst. Ze gaan trouwen, dat is zeker. Dan breekt de oorlog uit in Syrië. Zijn leven brokkelt af, tot hij geen andere keuze heeft dan vluchten. Schrijfster Suzanna Jansen schreef het verhaal van Wael op: "Het is in deze tijd een heel gewoon verhaal en juist dat raakte me heel erg. Want het is natuurlijk niet gewoon." Op 31 oktober is Jansen te gast in het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk om over haar nieuwe boek te vertellen. 

Wael's dromen over zijn toekomst zijn verdronken in de Middelandse zee, tijdens de overtocht met de mensensmokkelaar.  Hij heeft geluk, zijn boot bereikt Europa. Wael vind zichzelf terug in een asielzoekerscentrum in Nederland.  Eenmaal aangekomen in Nederland wacht een nieuwe vraag: want hoe ga je verder? Wael blijkt een vechter, letterlijk en figuurlijk. De student uit Damascus is nu een 28-jarige bokser, met een stageplek en een toekomst. Maar een vriendin heeft hij niet meer en over zijn toekomst durft hij niet meer te dromen.

Wael is het nieuwste boek van schrijfster Suzanna Jansen. Ze werd bekend met historische boeken zoals Het Pauperparadijs, over de mensen die leefden in de opvoedkampen in Veenhuizen. In Wael legt ze de eigentijdse geschiedenis vast, gezien door de ogen van een vluchteling. Verhalen waarvan er op dit moment miljoenen zijn. En dat maakt Wael zo bijzonder. Zijn verhaal maakt invoelbaar welk verhalen er kunnen schuilen achter het woord vluchteling.  
Op 31 oktober vertelt Suzanna het verhaal van het boek in het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk. Bijzondere gasten op deze avond zijn leerlingen van de Internationale Schakel Klas. Zij lezen het boek Wael in hun klas. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn te verkrijgen bij Boekhandel Kramer. Kaarten kosten 10 euro, jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro entree. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant