Koninginnekruid. Foto: ©Natuurmonumenten
Koninginnekruid. Foto: ©Natuurmonumenten (Foto: )

Korenburgerveen in herfstrust

WINTERSWIJK - Belangstellenden kunnen op zondag 20 oktober mee op een herfstwandeling door het Korenburgerveen. Al wandelend ervaart men hoe prachtig en mystiek het veen is in deze tijd van het jaar. Het kwetsbare natuurgebied is normaal gesproken niet toegankelijk, maar deze middag met de gids kan men er van genieten. De wandeling start om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Kosten voor deelname bedragen 5 euro voor leden en 8 euro voor niet leden. Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Aanpoten
Wie in de herfst het Korenburgerveen in gaat, moet bereid zijn de elementen te trotseren. Het kan prachtig nazomerweer zijn, maar wanneer het koud en winderig is, is het in het open veengebied al snel guur. De bodem van het veen is gegarandeerd nat en er zijn stukken pad waar men alleen wadend doorheen kunt. Stevig op de benen staan is dan ook een vereiste bij deze tocht. Daarentegen wordt men beloond met de bijzondere sfeer van het veen in de herfst.
Uitgebloeide bloemen staan bij het juiste licht nog steeds te pronken en de kleurschakeringen in dit jaargetijde zijn verrassend. En wie weet krijgen deelnemers bijzondere trekvogels in het vizier van de verrekijker, zoals de klapekster.

Deze wandeling is alleen geschikt voor fitte volwassenen die goed ter been zijn. Meer informatie staat op: www.natuurmonumenten.nl, Facebook Achterhoek-Natuurmonumenten of twitter @bosw8erJanine.

Meer berichten