Sarah Smith. Foto: Dan Boshart
Sarah Smith. Foto: Dan Boshart (Foto: )

Bokbierfeest op de Markt

WINTERSWIJK - De bok is los! En dat kan iedereen meebeleven op 20 oktober, tijdens het Bokbierfeest op de Markt in Winterswijk. Joost van Rooijen van Stad Munster zocht voor de organisatie contact met Jos te Loo, bedrijfsleider van biercafé De Lamme Hertog. "Zij zijn van het bier en ik van de muziek. Er was over en weer meteen een klik. En het resultaat is het Bokbierfeest. De eerste reacties via Facebook zijn overweldigend", vindt Van Rooijen. Het feest vindt plaats aan de zuidzijde van de kerk en begint om 13 uur (tot 23 uur). De toegang is gratis.

Door Verona Westera

Voor het feest worden op muzikaal gebied de registers opengetrokken. Naast de Winterswijkse formatie Alice D en bands als Linked Music betreedt niemand minder dan Canadese rock chick Sarah Smith met haar band het podium. "Zij is een vriendin van mij", legt Van Rooijen uit. "Ik heb goede contacten in het circuit en kon regelen dat zij op het Bokbierfeest speelt met haar band. Zij is nu aan het toeren met haar band in Duitsland en komt speciaal voor het feest vanuit zuid-Duitsland naar Winterswijk", aldus van Rooijen. De uitbater van hotel-restaurant Stad Munster betreedt ook zelf het podium. Hij speelt met zijn band Vanzukke.

De mensen van de De Lamme Hertog hebben zich voor het bokbierfeest voornamelijk gestort op een mooi assortiment bieren. "Jos te Loo is bedrijfsleider van De Lamme Hertog en hij een biermeester", legt Nicky Spellbrink van de Lamme Hertog en Hertog Karel van Gelre uit. "Ook voor het café selecteert hij de beste bieren." Op 20 oktober zijn onder andere de bokbieren van La Trappe, Oersoep, Abdij bok en Maximus te verkrijgen. "Maar er is ook gewoon bier, wijn of fris voor de liefhebbers", voegt Van Rooijen toe.

Aan de zuidzijde van de kerk verrijst een tent waarin het podium wordt opgebouwd. Aan weerszijden komen pagodetenten. In een van deze tenten wordt een bijzondere bar gebouwd. De tenten worden in een u vorm gebouwd, met de opening richting Stad Munster. Van Rooijen: "Zo willen we een intiemere sfeer neerzetten en kan van alle kanten van de muziek genoten worden." Bezoekers kunnen voor het bokbierfeest munten kopen. BijHillen is met een foodtruck aanwezig, zodat er ook wat te lekkers eten is voor de feestgangers.

Het bokfbierfeest dient als pilot. "Als het een succes wordt, gaan we zeker meer van dit soort activiteiten en feesten neerzetten hier in Winterswijk", voorspelt Van Rooijen.

Meer berichten