Gemeente Winterswijk bereikt akkoord over aankoop grond Spoorzone

WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van de Spoorzone over de aankoop van deze grond.

De Spoorzone heeft een oppervlakte van ruim 3,2 hectare en ligt tussen de Parallelweg en het spooremplacement in Winterswijk. In 2017 verkocht NS Vastgoed de Spoorzone aan projectontwikkelaar Van der Meijden Vastgoed uit Veenendaal. De gemeente Winterswijk heeft nu overeenstemming bereikt met de projectontwikkelaar over de aankoop van deze grond.
De gemeente Winterswijk krijgt met deze aankoop volledig grip op de ontwikkeling van de Spoorzone. De Spoorzone biedt ruimte voor de vestiging van grootschalige detailhandel en bedrijven in een lagere milieucategorie. Op deze locatie is extra aandacht voor de beeldkwaliteit van de panden die hier worden gebouwd.
Wethouder Inge klein Gunnewiek is blij dat de gemeente en de projectontwikkelaar er samen uit zijn gekomen. "De gemeente heeft op dit moment nog maar weinig direct uitgeefbare grond voor bedrijven in bezit, terwijl de belangstelling groot is. Met deze aankoop kunnen op korte termijn meerdere bedrijven aan een nieuwe locatie helpen", aldus de wethouder.

Met deze aankoop heeft de gemeente per direct 3,2 hectare direct uitgeefbare bedrijfsgrond voorradig. Om een begin te kunnen maken met de revitalisering van de bestaande bedrijventerreinen is het van belang om in de directe omgeving ruilgrond beschikbaar te hebben. Bestaande bedrijven die willen uitbreiden op hun eigen locatie kunnen dan met de gemeente en de naastgelegen bedrijven in gesprek gaan om te onderzoeken of een verplaatsing naar de Spoorzone mogelijk is.
Nu de gemeente en de projectontwikkelaar het eens zij geworden over de aankoop van de grond, zal het college de gemeenteraad voorstellen het hiervoor benodigde krediet van € 2,8 miljoen beschikbaar te stellen. De raad neemt hierover begin november een besluit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden