Fotowedstrijd: 'Vang armoede in beeld'

WINTERSWIJK - Hoe vang je armoede in beeld? Deze uitdagende klus legt de gemeente Winterswijk haar inwoners voor middels een fotowedstrijd die op 15 oktober van start gaat.

"Armoede kent vele gezichten, geuren en kleuren maar om dat allemaal vast te leggen in een treffende foto lijkt me nog een hele klus", aldus wethouder Wim Aalderink. Samen met wethouder Elvira Schepers is hij kartrekker van de opgave Winterswijk Armoedevrij 2040.

Daarmee wil politiek Winterswijk dat armoede in 2040 volledig uit Winterswijk is verdwenen. Dat staat ook letterlijk in het coalitieakkoord zoals dat eerder dit jaar door de voltallige raad unaniem is aangenomen. "Een buitengewoon ambitieuze uitdaging", weet wethouder Elvira Schepers. "We zijn er volop mee bezig en we zien al de eerste resultaten. Dat is misschien allemaal nog niet zo zichtbaar maar dat lijkt een kwestie van tijd."
Om de Winterswijkers direct een rol te geven bij uit aangaan van deze uitdaging is de fotowedstrijd bedacht. Iedere inwoner heeft waarschijnlijk een ander beeld bij armoede. Aan hen wordt gevraagd een beeld vast te leggen.

De foto´s worden door een deskundige jury bekeken. Iedereen kan meedoen aan deze fotowedstrijd. "Ik daag iedere Winterswijker uit zijn fototoestel of mobiele telefoon te pakken", aldus wethouder Wim Aalderink. Voor de winnaar, die op 15 november bekend gemaakt wordt, zijn mooie prijzen te verdienen.
Foto's kunnen worden gemaild naar: fotowedstrijd@winterswijk.nl. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Ingezonden foto's zijn eigendom van de organisatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Meer berichten