Kinderkunstclub weer van start museum Villa Mondriaan

WINTERSWIJK - Museum Villa Mondriaan zoekt naar kleine creatievelingen. Alle jonge Mondriaans die het leuk vinden om te tekenen, schilderen, timmeren, knippen, plakken, boetseren en zagen zijn van harte welkom in de kinderkunstclub.

Vanwege het succes van de vorige keer houdt het museum een nieuwe reeks van de kinderkunstclub. De kinderen worden eerst meegenomen in het museum en maken aan de hand van een interactieve introductie kennis met een bekende kunstenaar en/of kunststroming. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag in het Villa Atelier. Elke keer staat er weer een ander thema, materiaal en techniek op het programma. De jongste groep gaat onder andere zelf verf maken. De oudste groep maakt onder andere een houtsnede.

Na afloop van het programma wordt al het werk getoond in een kleine expositie. Iedereen is van harte welkom om het werk van de Mondriaans in de dop te bekijken. Uiteraard mogen de kleine kunstenaars het werk ook zelf mee naar huis nemen.

Kinderen uit groep 1 tot en met 4 zijn elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur welkom in het museum. Er zijn vijf workshops die verdeeld zijn over zes weken, van 5 november tot en met 10 december. In de week van Sinterklaas, dinsdag 3 en donderdag 5 december, slaan de kleine kunstenaars een keertje over. De workshops voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 zijn elke donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur. Deze vijf workshops zijn ook verdeeld over zes weken en duren van 7 november tot en met 12 december.

De prijs voor de vijf workshops is 30 euro. Aanmelden kan voor 1 november 2019 via educatie@villamondriaan.nl of door te bellen naar 0543-515400.

Meer berichten