Café Doodgewoon in Aalten

AALTEN - Café Doodgewoon vindt plaats op dinsdag 29 oktober in De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten. De inloop is vanaf 14.15 uur, het programma duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Het thema van de bijeenkomst is: 'Euthanasie, hoe zit het nou precies?'.

Er wordt veel gesproken en geschreven over euthanasie, maar weten we voldoende over wat dit inhoudt? Welke overwegingen spelen een rol? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Wat moet er besproken worden met de dokter en de naasten? Hoe doe je dat zo goed mogelijk? Wat is de taak van een SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Al deze vragen komen aan de orde. En er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar. Gastspreker is Dolf Nijhoff, gepensioneerd huisarts uit Aalten en nog actief als SCEN-arts.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.


www.netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06 539 840 52

Meer berichten