Online ondernemerstips voor de inwoners van Winterswijk

Heb je een webshop of ben je van plan om er een op te starten? Daar komt vanaf het begin een hoop bij kijken. Er moet veel gebeuren op de korte en lange termijn om online succes te behalen. Als je in de e-commerce actief bent, dan draait het om verkoop van producten. Richt je daarom ook op webshop marketing om meer bezoekers naar jouw shop te krijgen. Wil je graag weten welke stappen je allemaal kunt nemen? Wij geven je 5 ultieme tips voor webshop marketing in de regio van Winterswijk!

1. Verdiep je in je doelgroep
Natuurlijk heb je met jouw producten een bepaalde doelgroep voor ogen. Je producten aan de man brengen is heel belangrijk. Verdiep je daarom, voordat je webshop marketing gaat uitvoeren, in je doelgroep. Wie zijn jouw klanten? Welke nieuwe groepen wil je bereiken? Dat zijn een aantal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Daarna kun je al jouw marketinguitingen afstemmen op de doelgroep en zal je meer succes hebben. De kans is groot dat je dan meer bezoekers krijgt.

2. Content die aanzet tot conversie
Content wordt steeds belangrijker, zeker voor bedrijven in de e-commerce moet het belang van teksten niet onderschat worden. Het is veel werk om te doen, maar het is essentieel om duidelijke informatie te hebben bij ieder product. Idealiter schrijf je voor alle producten specifieke teksten met een commercieel karakter, zodat jouw klanten zin krijgen om over te gaan tot conversie (aankoop van het product). Voorkom woorden die niets toevoegen aan de tekst en vermijd te opdringerig taalgebruik.

3. Search Engine Optimization (SEO)
Ook onmisbaar bij webshop marketing is Search Engine Optimization (SEO). Onmisbaar bij het plaatsen content. Ga voordat je een tekst gaat schrijven op zoek maar relevante keywords om in de tekst te plaatsen. Verwerk deze sleutelwoorden op strategische plekken, bijvoorbeeld in titels en tussenkopjes. Varieer tussen enkelvoud en meervoud en maak gebruik van synoniemen. Er bestaan handige online tools die jou hierbij kunnen helpen. Met goede SEO content zal jouw webshop een stuk zichtbaarder worden en stijgen in de zoekmachines. Een SEO specialist inhuren kan je helpen bij het verbeteren van je online zichtbaarheid in Google. Je kan altijd een SEO scan aanvragen om gratis advies te verkrijgen over je online resultaten van je webshop.

4. SEA (Search Engine Advertising)
Een betaalde vorm om meer bezoekers naar je webshop te krijgen is SEA (Search Engine Advertising). Deze vorm van adverteren is een zeer aantrekkelijke optie voor online ondernemers. Met Google Ads kom je bovenaan de zoekresultaten te staan in Google, waardoor de kans heel groot is dat mensen doorklikken naar jouw site. Resultaat is direct zichtbaar en makkelijk te meten. Je hebt gemakkelijk inzicht in de kosten van de campagne en ziet meteen hoeveel clicks en conversie het heeft opgeleverd.

5. E-mailmarketing
Wil je dat bestaande klanten zich aan je blijven binden? Werk dan sowieso aan e-mailmarketing. Met deze vorm van marketing kun je bijvoorbeeld wekelijks een nieuwsbrief versturen of aparte mails met leuke acties. Let er goed op dat de foto's die je in de mail plaatst scherp zijn en aansporen tot verder klikken. Denk ook na over het onderwerp van je bericht. Het moet mensen echt triggeren om jouw mail te openen. Als je succes hebt met e-mailmarketing.

Dit artikel wordt u aangeboden door team Nijhuis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten