Fixxar geeft de fietsaccu een tweede leven. Foto: Verona Westera
Fixxar geeft de fietsaccu een tweede leven. Foto: Verona Westera (Foto: )

Fixxar geeft fietsaccu's een tweede leven

WINTERSWIJK - Mensen die al wat langer gebruik maken van een elektrische fiets (e-bike) kennen het probleem waarschijnlijk wel: De fiets is nog prima, maar de accu is op. "Daarvoor hebben we nu een oplossing", vertelt Stefan Moreno van Fixxar Winterswijk. "Mensen kunnen de accu van hun fiets hier brengen voor een revisie. Dan gaat de accu weer net zo lang mee als een nieuwe, een jaar of vijf zes. We geven de fietsaccu een tweede leven."

Door Verona Westera

"Een nieuwe originele accu in een gebruikte fiets zetten is vaak duur. Dan zit je zo op 700 euro. Vaak wordt dan gekozen om een nieuwe fiets te kopen en belandt de oude op de stort, terwijl de fiets op zich nog helemaal prima is. Dat is natuurlijk jammer", vindt Moreno. Vanaf zo'n 220 euro wordt de fietsaccu gereviseerd en kan de fietser weer jaren vooruit.
"Wij zijn voor deze service een samenwerking aangegaan met een specialistisch bedrijf", legt Moreno uit. "Er is zo veel regelgeving omtrent milieueisen en veiligheid, dat we dit werk aan de specialist overlaten. Laten zij maar doen waar ze goed in zijn."
De klant levert de fietsaccu met lader in bij Fixxar. Men is de accu dan ongeveer een week kwijt. "Er worden dan nieuwe hoogwaardige LG componenten geplaatst, in plaats van de oude componenten die op zijn", legt Stefan uit. "Vervolgens wordt de accu twee dagen getest, zodat men er zeker van is dat deze functioneert zoals dat hoort. Er zit op de deze revisie dan ook een jaar garantie." Fixxar is zo'n vier maanden geleden met deze revisieservice als proef. "Dat is prima bevallen en daarom gaan we officieel van start met deze accurevisie service."
Zo'n 80% van de fietsaccu's kan gereviseerd worden. Wie meer wil weten over de accurevisie kan langs komen in de winkel of bellen naar 0543-530584, of mail naar winterswijk@fixxar.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden