Werk ohne Autor te zien in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Werk ohne Autor te zien in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

Werk ohne Autor draait in Filmhuis

Algemeen

WINTERSWIJK - De film Werk ohne Autor draait op 15 oktober vanaf 19.30 uur in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat. Deze film duurt drie uur, vandaar dat de voorstelling om 21 uur vervalt. Tijdens de film wordt een korte pauze ingelast.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmark kennen de kijkers nog van het veelgeprezen DDR-drama Das Leben der Anderen. De filmmaker baseerde zich voor deze film op het leven van de in Dresden geboren kunstenaar Gerhard Richter. De kijkers volgen de jonge Kurt Barnert gedurende drie periodes in zijn leven. Dat begint onder de nazi's in de jaren dertig. Hij groeit op in de naoorlogse DDR en ontwikkelt zich verder na zijn vlucht naar de Duitse Bondsrepubliek.
In zijn jeugd is hij gefascineerd door zijn tante, die hem de kunst leert kennen. Als ze doordraait wordt ze als geesteszieke door de nazi's vermoord. Kurt groeit na de oorlog op tot kunstenaar, die een prominente rol in het socialistische Duitsland krijgt. Zijn sociaal-realistische muurschilderingen worden botweg ondergekalkt als Kurt met zijn vrouw naar het westen vlucht. Aan de kunstacademie in Düsseldorf krijgt Kurt de kans om zich opnieuw als kunstenaar te ontwikkelen.
Parallel aan het leven van de jonge kunstenaar loopt het leven van de man die later zijn schoonvader wordt. Deze Carl Seeband is een opportunist die soepeltjes van SS'er tot partij-arts en medische autoriteit in het westen omschakelt. En ook nog eens verantwoordelijk blijkt te zijn voor het einde van Kurts lievelings tante.

Reserveren kan via www.Skopein.nl of tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant