Cabaret Twee Recht Twee Averecht. Foto: Lemsternijs.nl
Cabaret Twee Recht Twee Averecht. Foto: Lemsternijs.nl

Bridgeclub de Robber bestaat 65 jaar

Algemeen

Het begon in het strandbad

WINTERSWIJK - Op 25 september vierde Bridgeclub de Robber haar 65-jarig bestaan met een gezellige avond in het Zonnebrinkcentrum. Terwijl de leden genoten van koffie met gebak, liet voorzitter Klazien Hartemink de historie van de vereniging in het kort passeren. Vanaf 1954 werd op de eerste verdieping van het strandbad gebridged, daar waar tegenwoordig het restaurant de Strandlodge gevestigd is.

De eerste voorzitter van de vereniging was badmeester Kornet, die ook boven in het strandbad-paviljoen woonde. Secretaris werd Gerrit Dekker, keurmeester op het slachthuis, die 's zomers bijwerkte als badmeester op het strandbad. En als penningmeester de heer van Doorn, waarvan de dochter Wil Woordes- van Doorn vandaag de dag nog steeds bij de Robber speelt.
Henk Grotenhuis heeft van het begin af aan meegespeeld in het strandbad. "Ik kan mij herinneren dat het 's winters erg koud was in het strandbad. Gewoonlijk gingen we met de fiets, maar bij -20 graden was het daarvoor te koud, dus liepen we van de watertoren naar het strandbad", aldus Henk, die na 5 jaar wegens dienstplicht Winterswijk én de vereniging verliet. Pas in 2003 werd Henk weer lid van de Robber, toen hij na omzwervingen weer in Winterswijk ging wonen. Henk heeft nog wel meegemaakt dat de club verhuisde naar de bovenzaal van Hotel de Klomp. Daarna resideerde de vereniging vervolgens in het Zwaantje, Fides en Concordia, Dé van de Riet, zalencentrum Wamelink en partycentrum Nijenhuis.

De vaste speelavond op dinsdagavond is altijd onveranderd gebleven. Maar de omstandigheden zijn wel veranderd: vroeger werd er flink gerookt aan tafel en werd de einduitslag aan het einde van de avond per hand uitgerekend. Dat kon soms wel een half uur of langer duren. Menigmaal werd het later dan middernacht. Tegenwoordig worden de behaalde scores aan tafel direct in een computer ingetoetst, waardoor de einduitslag meteen bekend is. De vereniging speelt sinds enkele maanden wekelijks in het Zonnebrinkcentrum.

De voorzitter besteedde in haar toespraak ook nog aandacht aan speciale leden, waaronder erelid Winnie Laemen en Jannie Roerdink, die al 49 jaar lid van de Robber is.
Hierna werden de leden verrast door het vrouwen cabaret Twee Recht Twee Averecht met hun nieuwste programma Frontale Confrontatie. Hierin werd op zeer ludieke wijze advies gegeven voor kleine irritaties en ongemakken in het dagelijks bestaan, met als motto "Wacht niet op een mooie dag, maar maak er zelf een!". De situaties konden rekenen op herkenning en brachten de lachspieren flink op gang. Vooral het optreden van het gezelschap als een nog niet ontdekte bastaard-drieling van de Zangeres zonder Naam (met als waarschijnlijke vader Manke Nelis) werd goed door het aanwezige publiek ontvangen. Maar ook een sketch waarin met behulp van een smartphone op internet gezocht werd naar een leuke man voor een alleenstaande cabaretière, zorgde voor veel hilariteit. Leuke en goed gebrachte liedjes met sterke teksten maakten de voorstelling helemaal af! De aanwezigen beloonden de artiesten met een staand en daverend applaus.
Wie ook een keer bij de Robber wil komen bridgen is welkom tijdens het open Herfsttoernooi op zondag 17 november.


www.derobber.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant