Christa Speelberg:
Christa Speelberg: "We gaan weer naar binnen!" Foto: Lydia ter Welle

Speeltuin De Vrees 'gaat weer naar binnen'

Algemeen

WINTERSWIJK - "Speeltuin De Vrees gaat weer naar binnen", zegt bestuurslid Christa Speelberg. Daarmee bedoelt ze natuurlijk niet dat er niet meer lekker buiten in de speeltuin kan worden gespeeld, maar wel dat het seizoen van meer binnen-activiteiten is aangebroken.

Door Lydia ter Welle

Speeltuinvereniging De Vrees aan de Troelstrastraat is een gezellige vereniging, waarvan de naam, 'De Vrees', herinnert aan de molen van die naam, die ooit aan de Waliënsestraat stond. De speeltuin ligt veilig omsloten door de woningen aan de Waliënsestraat, de Troelstrastraat en de Roenhorststraat. Bij mooi weer is het goed toeven en gezellig spelen in de speeltuin, en daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd voor leden en donateurs. De kosten van het lidmaatschap zijn twintig euro per jaar per gezin, en donateur worden kan al vanaf een bijdrage van vijf euro per jaar.

In de zomer staan veel buitenactiviteiten op het programma, zoals een kampweekend en uitstapjes. In de wintermaanden komen wat meer binnenactiviteiten aan bod. "Maar ook dan gaan we wel naar buiten, hoor!", zegt Christa. "We hebben bijvoorbeeld op woensdag 23 oktober, in de herfstvakantie, een vossenjacht, voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar." De dinsdagmiddag, 23 oktober, ook in de herfstvakantie, staat in het teken van pompoenen. "Dan mogen de kinderen vanaf ongeveer zes jaar een pompoen uithollen en uitsnijden. Of ze mogen de pompoen beschilderen. Dat levert de prachtigste Halloween-achtige creaties op, die ze natuurlijk mee mogen nemen naar huis." Verder heeft Sint Nicolaas al laten weten op bezoek te komen bij de kinderen van De Vrees, en is er een gezellige familiebingo voor kinderen, eventueel samen met hun ouders.

Dropping
Een andere - actieve - familie-activiteit is de dropping, waarbij de deelnemers in een geblindeerde bus ergens op een voor hen onbekende plek in het buitengebied worden afgezet, waarna ze lopend terug gaan naar het clubgebouw. De kunst is om te zorgen daarbij niet 'gepakt' te worden door controles, want dat levert strafpunten op. "Veel door weilanden struinen dus, want op wegen en straten kun je gepakt worden. Een leuke en uitdagende gezinsactiviteit, maar ook heel leuk voor de wat oudere 'jeugd'. Hierbij werken we samen met andere clubs, en na afloop is er voor de liefhebbers snert", aldus Christa.

Bingo en kaarten
Voor de volwassen leden en donateurs beginnen nu ook weer de maandelijkse kaart- en bingo-avonden, waarvoor een klein bedrag aan deelnamekosten wordt gevraagd. Christa: "De liefhebbers kunnen bingo spelen op de laatste maandag van de maand. En op de eerste maandag van de maand wordt er gekaart. Twintigen is de spelsoort. Iedereen doet individueel mee en wordt elke ronde via loting aan een 'kaartmaat' gekoppeld."

Wijkinloopmiddag
De speeltuinen in Winterswijk (met uitzondering van 't Kreil) houden op zondag 10 november een 'wijkinloopmiddag'. Christa: "Van 15.00 tot 17.00 uur kan iedereen uit de wijk even gezellig binnenlopen in de speeltuin in zijn wijk. Gewoon om eens kennis te maken met de speeltuin, maar ook om elkaar te ontmoeten. Bij De Vrees staat dan ook de koffie, thee en ranja klaar. En we bedenken nog wat leuke activiteiten. Kom gerust kijken! En wil je al wat meer zien en lezen over De Vrees: kijk op onze website en Facebookpagina. Daar staan ook de contactgegevens van bestuursleden die graag informatie geven."


www.devrees.nl

facebook.com/speeltuindevrees

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant