Near the European border 9, werk van Celine van den Boorn. Foto: ColorUtrecht
Near the European border 9, werk van Celine van den Boorn. Foto: ColorUtrecht Foto: ColorUtrecht

Ladies Night met Celine van den Boorn

Algemeen

WINTERSWIJK - In museum Villa Mondriaan op de Zonnebrink 4 is op 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een Ladies Night. Kunstenaar Celine van den Boorn is te gast. De toegang bedraagt 12 euro. Aanmelden kan via info@villamondriaan.nl tot en met 2 oktober.

Kunstenaar Celine van den Boorn wordt door Charlotte Rixten, directeur van Villa Mondriaan geïnterviewd volgens het format van het programma 'Collegetour'. Het publiek kan vragen stellen over de rol van de vrouw in de kunstwereld en het werk van Van den Boorn. Waarom heeft ze er bijvoorbeeld voor gekozen om bezoekers vanaf een moddergrond naar haar werk te laten kijken? Na het interview kijken de bezoekers gezamenlijk naar het werk van Van den Boorn.
De beelden die Van den Boorn in het paviljoen toont, verhullen nieuwsfoto's van de beproevingen van vluchtelingen die zijn gestrand in modderig niemandsland aan de Europese grenzen. De moddergrond in het paviljoen refereert naar de grond waarop de vluchtelingen lopen. Door haar ingrijpen lijkt er een nieuwe, idealere werkelijkheid te ontstaan, maar het ontbrekende onderwerp blijft voelbaar en subtiel zichtbaar. Deze werkwijze vergroot bestaande contrasten, zowel in vorm als in inhoud, waarbij er spanning ontstaat tussen actualiteit en tijdloosheid, tussen werkelijkheid en hoop, tussen stagnatie en beweging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant