Hans geeft uitleg over de producten. Foto: R. Siertsema
Hans geeft uitleg over de producten. Foto: R. Siertsema

Hans Siertsema geeft stokje door bij Gebuwin

Algemeen

WINTERSWIJK - Na 36 jaar aan het roer te hebben gestaan van familiebedrijf Gebuwin in Winterswijk is het volgens Hans Siertsema tijd voor de nieuwe generatie om het stokje over te nemen. Maandag 30 september is zijn laatste dag op kantoor en dat wordt zaterdag 5 oktober groots gevierd met familie, vrienden en collega's.

Nadat Hans het metaalbedrijf in 1996 van zijn vader had overgenomen heeft hij de onderneming zien transformeren van een toeleverbedrijf in metalen stansonderdelen met omzet in Nederland en Duitsland naar een internationaal opererende fabrikant van hijs- en trekproducten. "Er is veel gebeurd in de 36 jaar dat ik hier werkzaam ben geweest. Ik weet nog wel dat ik avonden bezig ben geweest met het invoeren van stuklijsten en kostprijs berekeningen in de computer. Ook met de komst van het internet waren wij in 1997 één van de eersten met een bedrijfswebsite voor het bedrag van 500 gulden." Naast deze veranderingen is het aantal medewerkers bij Gebuwin in de loop van de tijd sterk terug gebracht, omdat Gebuwin steeds efficiënter is gaan produceren. Wat echter niet is veranderd, is de zorg voor het personeel, zoals de (bijna) pensionado aangeeft. Hij probeert deze en andere waarden over te brengen op de nieuwe generatie, die sinds hun komst in het bedrijf in 2017 ook al veel veranderingen teweeg heeft gebracht.
Zoons, Robert en Alan, voeren sinds begin 2019 de dagelijkse leiding en hebben als doelstelling om het bedrijf internationaal verder te laten groeien. "De prognose voor dit jaar zal een groei zijn van ongeveer 20%", zo vertelt Robert. "Wij hebben het geluk dat we het bedrijf mogen overnemen in goede economische tijden."
Wat Hans nu gaat doen was voor een aantal weken geleden nog onduidelijk. Lezen, wandelen, sigaren roken werd gedacht. Niets was echter minder waar. Zijn vrouw Caroline is een jaar geleden al begonnen met het plannen van een lange reis door Europa met de caravan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant