Met een vergrootglas is alles nog beter te zien. Foto: I. Obbink
Met een vergrootglas is alles nog beter te zien. Foto: I. Obbink

Kleuters van de Bataaf op pad voor een les in de natuur

Algemeen

WINTERSWIJK - De jongste leerlingen van CBS de Bataaf trokken woensdag 25 september samen met Staring Educatie de natuur in. Op landgoed Kotmans in Winterswijk Miste leerden de kinderen alles over het belang van bloemen.

Aan de hand van het prentenboek 'Een zaadje in de wind' van Eric Carle werd verteld hoe de wind de zaadjes van de zonnebloem verspreidde over bergen, oceanen en de woestijn om uiteindelijk op een mooie plek in de Achterhoek terecht te komen in de bloemenweide.
Op landgoed Kotmans is een plek ingericht waar de kleuters een eigen bloempers kunnen maken. Ook kunnen ze met handpoppen in de huid van de vlinder, de bij en het lieveheersbeestje kruipen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen zo dat bloemen erg belangrijk zijn voor de diertjes.
Staring Educatie verzorgt Natuur- en Milieueducatie voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Zij richt zich hierbij op natuur, milieu en landschap, maar ook op duurzaamheid en de daarbij behorende thema's. Er doen in totaal 15 klassen van verschillende scholen mee met de les 'Een zaadje in de wind'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk