Overgang Greversweg is al gedeeltelijk afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Overgang Greversweg is al gedeeltelijk afgesloten. Foto: Bernhard Harfsterkamp (Foto: )

Onbewaakte spoorwegovergang Greversweg geheel dicht

door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – De onbewaakte spoorwegovergang in de Greversweg is al in april afgesloten voor autoverkeer door het plaatsen van hekken. In mei meldde wethouder Wim Aalderink al dat er overeenstemming was bereikt over een alternatieve route voor fietsers, voetgangers en paarden en dat daarom de overgang geheel kan worden afgesloten. In de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september is besloten de spoorwegovergang aan de openbaarheid te onttrekken. Na een inspraakprocedure kan de gemeenteraad definitief besluiten de overgang geheel dicht te doen.

Kleine omweg
De alternatieve route voor de andere weggebruikers loopt langs de retentievijver aan de Greversweg. Daarna moeten zij hun weg vervolgen over het bedrijventerrein om uiteindelijk langs de retentievijver tegenover de ROVA naar de bewaakte spoorwegovergang in de Wooldseweg te gaan. Via de Oldengoorweg kunnen zij dan weer op de oorspronkelijke route terecht komen. Het Wandelnet en het Fietsplatform, beide betrokken bij allerlei routes, stemden al in met deze oplossing. Het onttrekken aan de openbaarheid betekent dat de fietsers en wandelaars een kleine omweg moeten maken. Eerder was sprake van een brug of tunnel, maar nadat omwonenden bij het inspreken in de gemeenteraad hadden gezegd niet zo'n dure oplossing te willen, werd dit alternatief uitgewerkt.

Nog geen eind aan de discussie
Op een artikel hierover in mei reageerde omwonende Dirk Willink dat mensen voor hun beurt hadden gesproken en dat iedereen in de buurt het nog niet eens was over de alternatieve route. Met name het gedeelte over het bedrijventerrein vond hij geen goed alternatief. Toch heeft B en W besloten dat er niet meer gekeken wordt naar een andere oplossing zoals een brug over het spoor. In de ambtelijke nota bij het besluit wordt gemeld dat één omwonende niet kan instemmen met de alternatieve route. De verwachting is dat die persoon gebruik zal maken van de inspraakmogelijkheden en misschien bezwaar zal aantekenen tegen het besluit. Over het definitief onttrekken aan de openbaarheid van de onbewaakte spoorwegovergang is iedereen het eens. Over het alternatief voor voetgangers en anderen nog niet.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden