Een schilderij van Piet te Lintum. Foto: PR
Een schilderij van Piet te Lintum. Foto: PR

Expositie Piet te Lintum in Wereld van Wenters

WINTERSWIJK - Van 4 oktober tot en met 28 december is er in museum de Wereld van Wenters in de Meddosestraat een expositie van schilderijen van de bekende schilder Piet te Lintum.

Te Lintum, geboren te Aalten in 1909 en overleden in Winterswijk in 1985, was een columnist, illustrator, tekenaar en kunstschilder. Hij heeft een groot aantal landschappen en dorpstaferelen geschilderd in de Achterhoek. Hij wordt daarom ook weleens de 'schilderende ambassadeur van de Achterhoek' genoemd. Vanaf zijn achttiende jaar volgde hij lessen op de Kunstnijverheidsschool te Arnhem, de Rotterdamse Kunstacademie en de Rijksschool voor Kunstnijverheid te Amsterdam. Wat zijn stijl betreft werd hij beïnvloed door de zogenaamde Haagse School, die in de laatste decennia van de 19e eeuw kunstschilders als Anton Mauve, Jozef Israëls, Jacob Maris en Hendrik Mesdag voortbracht.

Te Lintum produceerde enorm veel op de bovengenoemde kunstzinnige gebieden en een bescheiden gedeelte daarvan zal te zien zijn op de tentoonstelling in de Wereld van Wenters. Het zullen niet alleen schilderijen zijn uit het depot van Vereniging Het Museum, maar ook werken uit de privé-collecties van familieleden.

De officiële opening van de tentoonstelling is op vrijdag 4 oktober om 15.00 uur. Museum de Wereld van Wenters is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en op koopzondagen van 11.00 tot 17.00 uur. Speciaal voor deze expositie is het museum ook op zondag 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur open.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden