De studenten van het Graafschap College gaan op pad met menen op de duofiets. Foto: PR
De studenten van het Graafschap College gaan op pad met menen op de duofiets. Foto: PR (Foto: Lonneke Ruesink)

Graafschapcollege op pad met de duofiets

WINTERSWIJK - Sinds begin dit jaar kan er in Winterswijk gebruik gemaakt worden van duofietsen met trapondersteuning. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen zo samen met iemand toch een mooie fietstocht maken.

Er is de afgelopen maanden veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Niet alleen Winterswijkers, maar ook toeristen weten het Samenrijderspunt te vinden en ervaren het plezier van de duofietsen.
Docent Wouter Beijers van het Graafschap College las over de duofietsen en zag hierin een mooie kans voor zijn leerlingen: "De duofietsen zorgen ervoor dat ook mensen met een beperking weer kunnen deelnemen aan de samenleving. In het kader van hun opleiding willen wij onze leerlingen leren omgaan met mensen met een beperking. Daarom heb ik contact opgenomen met het Samenrijderspunt om te bekijken hoe wij iets voor hen zouden kunnen betekenen. Vanaf nu gaan leerlingen elke dinsdagochtend met iemand die dat wil, fietsen met de duofiets. Dat is een win-winsituatie: de één kan genieten van een mooie fietstocht, terwijl de ander tegelijkertijd leert hoe om te gaan met mensen met een beperking."
Wie binnenkort graag op dinsdagochtend een fietstocht wil maken met de duofiets, en niemand heeft die mee kan gaan, kan contact opnemen met het Samenrijderspunt via tel. 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of door langs te komen aan de Torenstraat 9.

Stemmen op Samenrijderspunt
Het Samenrijderspunt is genomineerd geselecteerd voor de Actie Warm Hart van KRO-NCRV. Met deze actie kan het Samenrijderspunt 10.000 euro winnen. Hiermee wil het Samenrijderspunt graag een rolstoelfiets aanschaffen, zodat nog meer mensen eropuit kunnen. Om kans te maken moeten zoveel mogelijk stemmen binnen gehaald worden. Stemmen via www.kro-ncrv.nl/warmhart/samenrijderspunt-winterswijk/lid-worden, door het tabje STEM te kiezen om alleen een stem uit te brengen. Het tabje STEM & STEUN is voor wie lid wil worden. Dat kost zes euro voor een jaar en eindigt automatisch na dat jaar. KRO-NCRV doneert voor elk nieuw lid tien euro aan het Samenrijderspunt.

Meer berichten