De Emmashool viert feest. Foto: Tamara Lensink
De Emmashool viert feest. Foto: Tamara Lensink (Foto: )

Emmaschool viert 100-jarig bestaan

WINTERSWIJK-HENXEL - Het is feest bij de Emmaschool. De school bestaat 100 jaar en dat wordt in mei gevierd met leerlingen, ouders en leerkrachten. Hoogtepunt is het jubileumfeest op zaterdag 16 mei.

De organisatie van het jubileumfeest is in handen van een werkgroep, bestaande uit ouders, leerkrachten en leden van de Christelijke Oranje Vereniging. Laatst genoemde is al decennia nauw betrokken bij de Emmaschool.
Henrieke, één van de ouders, vertelt: "We vinden het belangrijk om van het jubileum een echt feest te maken voor de leerlingen. Zij kunnen zich uitleven op een springkussen, er is een echte disco en er wordt een talentenjacht gehouden. De kinderen zelf dragen middels onder andere workshops ook hun steentje bij, zij zorgen voor de aankleding van het feest.

Feestjaar
Dit hele schooljaar staat in het teken van het jubileum. Het thema van dit jaar is 'feest'' en er wordt afgetrapt met een echte bakwedstrijd. Onder het mom van 'Heel Emma bakt' worden de diverse baksels beoordeeld door een professionele jury. In april staat er een kleedjesmarkt gepland.

Terug naar vroeger
Tijdens de feestweek die gehouden wordt van 11 tot 15 mei worden er allerlei festiviteiten voor de kinderen gehouden. Op zaterdag 16 mei wordt er een reünie gehouden en deze wordt afgesloten met een feestavond. ''Tijdens deze dag is er natuurlijk plek voor een hapje en een drankje en het ontmoeten van lang verloren klasgenoten'' vertelt juf Dorien. "Maar ook nemen wij bezoekers op ludieke wijze mee naar vroeger''

De diverse activiteiten en data zijn vinden op de Facebook-pagina ''Emmaschool 100 jarig jubileum''. Ook kunnen belangstellenden hier te zijner tijd informatie vinden om u op te geven voor de reünie.

Meer berichten