De schutters konden oefenen op de banen van BijHillen. Foto: Ronald Kruisselbrink
De schutters konden oefenen op de banen van BijHillen. Foto: Ronald Kruisselbrink (Foto: )

Corlese Schietvereniging heeft nieuw onderkomen bij BijHillen

CORLE - Tien banen hebben de ongeveer 45 schutters van de Corlese Schietvereniging nu wekelijks tot hun beschikking. Sinds kort heeft de vereniging een nieuw onderkomen. Een week voor de start van de schietcompetitie in de Winterswijkse Schietbond, mochten de schutters de banen van hun nieuwe locatie BijHillen aan de Misterweg alvast proberen tijdens de jaarlijkse oefenzondag.

Door Verona Westera

"We zijn erg bij met onze nieuwe plek", vertelt voorzitter Ronald Kruisselbrink. "We hebben nog een beetje de lampen bij moeten stellen, maar de banen zijn goed in orde", vindt de voorzitter. "Vorig jaar gaf de eigenaar van De Woord in Corle, waar we voorheen gebruik maakten van de banen, aan dat we in het nieuwe seizoen geen gebruik meer konden maken van de zaal en dat de vereniging beter op zoek kon gaan naar een andere locatie. Voor ons waren er toen twee mogelijkheden: De Schoppe bij de Twee Bruggen in Miste of bij BijHillen", legt de voorzitter uit. De Corlese vereniging heeft sinds de oprichting in 1951 altijd in Corle geschoten. "De keuze was moeilijk. We hebben de leden laten kiezen tijdens een extra ledenvergadering op welke locatie zij verder wilden gaan. Dat werd bij BijHillen. Voordeel was dat daar al banen lagen.
Eigenaar Nicol van der Heide heeft het al allemaal goed voor elkaar. Daarnaast wilde Van der Heide ook weer graag een vereniging voor de schietbanen. "Bovendien is BijHillen ook nog een aan de Corlese kant van het dorp", grapt de voorzitter. Zelf komt hij van oorsprong ook uit Corle, net als de meeste leden uit het dorp.

'De verhuizing zou dus ook nog leden op kunnen leveren'

"Maar de meeste leden wonen in Corle. BijHillen is goed te doen qua afstand", vindt Kruisselbrink. De verhuizing vanuit Corle naar het dorp heeft de vereniging dan ook maar 1 lid gekost. "Een ander persoon wilde al stoppen en vond dit een geschikt moment. Maar ik heb al gehoord dat er jeugdige buurtbewoners zijn van BijHillen, die ook interesse hebben in het schietgebeuren. De verhuizing zou dus ook nog leden op kunnen leveren."

Twee competities
Wat voor velen een goede reden is om lid te worden van de Corlese Schietvereniging is dat de schutters zowel in de competitie van de Winterswijkse Schietbond mee kunnen doen, als ook in de competitie van de Aaltense Schietbond. "Dat is eigenlijk zo ontstaan doordat sommigen liever niet op zondag wilden schieten. In de competitie van de Aaltense Schietbond wordt op dinsdagavond geschoten. Omdat Aalten vanuit Corle gezien makkelijk te rijden is, hebben diverse schutters toen besloten mee te schieten bij de Aaltense Schietbond."

De vereniging telt vier teams in de competitie open vizier van de Winterswijkse Schietbond. Zij schieten op zondagochtend. En er zijn vier teams in de Aaltense competitie open vizier. Verder is er een team dat schiet met een diopter-vizier in de WSB.
Op afspraak kan er ook nog door de leden geoefend worden op woensdag- of vrijdagavond.

Wie meer wil weten of een kijkje wil nemen kan contact opnemen met het secretariaat: csv.corle@gmail.com. Op Facebook is ook meer te vinden over de Corlese schietvereniging. Ook jeugd is welkom. Op dit moment zijn er alleen maar mannen lid van de club, maar vrouwen zijn erg welkom om een kijkje te komen nemen en een keer mee te schieten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden