Le Semeur draait in Filmhuis. Foto: PR
Le Semeur draait in Filmhuis. Foto: PR (Foto: )

Le Semeur draait in Filmhuis

WINTERSWIJK - De film Le Semeur draait op 1 oktober om 18.30 en om 21.00 uur in Skopein aan de Meddosestraat.

Het Franse Le Semeur (de zaaier) is gebaseerd op een novelle van Violette Ailhaud die beschrijft wat er in haar dorp gebeurde nadat soldaten van Napoleon III in 1851 alle mannen hadden gedeporteerd. Bij een advocaat liet ze vastleggen dat haar manuscript 100 jaar na de gebeurtenissen aan haar vrouwelijke familieleden moest worden gegeven, wat het hele verhaal natuurlijk nóg interessanter en mysterieuzer maakt.
In Le Semeur is Jean een rondtrekkende hoefsmid op zoek naar werk en een slaapplaats. Die vindt hij in een Frans bergdorpje waar hij allervriendelijkst wordt ontvangen. Dat er in het dorp alleen maar vrouwen wonen valt hem in eerste instantie niet eens op. Laat staan dat hij weet heeft van de afspraak van de vrouwen om de eerste de beste man die langskomt te houden én te delen.
Jean is dus die man. Aan Violette (de enige in het dorp die kan lezen en schrijven) de taak om hem op te vangen en te verzorgen. En dan blijkt de gemaakte afspraak opeens lang niet zo eenvoudig na te komen als gedacht.
Le Semeur weet de kijker vanaf het allereerste moment te boeien. De beelden van de natuur, het zware werk op het land en het ogenschijnlijk idyllische leven in het bergdorpje in de Provence roepen nostalgische gevoelens op. Maar het zijn niet alleen die prachtige beelden en de romantische sfeer die je pakken. De film stelt de acteurs (en de kijkers) ook heel wezenlijke vragen. Volg je je gevoel of je verstand? Waar ligt je loyaliteit?
Dit alles wordt opgevoerd in een film die zich ontvouwt in een aangenaam rustig tempo. Er is geen overdreven drama maar onderhuids speelt er van alles.
Reserveren kan vi www.skopein.nl of tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden