WAS - prijswinnaar jury- en publieksprijs 2019, Regina Grevink. Foto PR WAS
WAS - prijswinnaar jury- en publieksprijs 2019, Regina Grevink. Foto PR WAS Foto: was foto

Open Atelier bij WAS

Algemeen

Open Atelier bij WAS

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) gaat op vrijdag 20 september weer van start met het open atelier. Laan van Hilbelink 6.0 (complex Morsepoort) in Winterswijk, van 16.00 tot 20.00 uur.

Het ruime atelier van de WAS bekijken, informatie krijgen en vrijblijvend kennismaken met bestuur, docenten en medecursisten van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst en eventueel inschrijven voor één van de acht schilder- en tekencursussen. Er is natuurlijk koffie en thee.
De nieuwe docenten van de WAS, Bettina Nienhaus en Mischa Melkonian, zullen graag meer vertellen over hun nieuwe cursussen en specialisme. Op de woensdagavond en donderdagmiddag: Trefzekerheid en perfectie in olieverf en acryl, door Mischa Melkonian en op de donderdagavond: Dieren om het huis en in het wild tekenen en schilderen, door Bettina Nienhaus. Maar er is ook mer informatie te verkrijgen over andere cursussen bij de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst.
De nieuwe periode van 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur start in de week van 23 september en loopt tot aan de Kerst.
Alle cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en voor mensen van alle leeftijden. De cursisten krijgen individuele begeleiding door professionele kunstenaars, die de cursist stimuleert een eigen weg te vinden in de creatieve ontwikkeling, om de gewenste resultaten te bereiken en persoonlijke voorkeuren uit te werken.

Plek
Op de meeste cursussen is nog wel een plekje beschikbaar, zowel bij Vic Hulshof op de maandagmorgen, maandagmiddag, maandagavond en dinsdagavond, bij Robert Jansen op de woensdagmorgen en bij Mischa Melkonian op de woensdagavond en de donderdagmiddag. De cursus van Bettina op de donderdagavond (dieren schilderen) zit echter al vol.
Ook reeds ingeschreven cursisten zijn van harte welkom voor de warming-up van eet seizoen met koffie, thee en 'n praatje met inspiratie voor het nieuwe seizoen tijdens het Open Atelier.
Meer informatie bij het secretariaat van de WAS: Vic Hulshof, tel: 0543-522881 of op de website van de WAS: www.winterswijkseacademie.nl daar kan ook de nieuwe folder met het complete cursusprogramma voor seizoen 2019-2020 gedownload worden. Inschrijven voor een cursus kan ook per e-mail via wasbestuur@hotmail.com.

Tot 30 oktober is de tentoonstelling in WAShokje aan de Morgenzonweg te zien: 'Faces Of Mondriaan', Mondriaanportretten door cursisten,. Daarna komt er weer een nieuwe expositie met werk van WAS-cursisten.. In verzorgingshuis De Pelkwijk in het Atrium is nog tot 30 oktober werk te zien van cursisten van de WAS.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant