Nachttrein rijdt toch door naar Winterswijk

door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Vanaf december zal er in de nacht van zaterdag op zondag toch een nachttrein naar Winterswijk rijden. Deze trein vertrekt om 4.30 uur vanuit Arnhem. Dit deelde wethouder Tineke Zomer mee aan het begin van de algemene commissievergadering op donderdag 12 september. Het gaat om een tweede proef die zal lopen tot mei 2020.

Een eerste proef is eerder dit jaar uitgevoerd. De trein stopte echter in Doetinchem. De belangstelling ervoor was groot. D66 voerde actie om de trein door te laten rijden naar Winterswijk. "D66 Winterswijk is van mening dat dit een mooie toevoeging voor ons uitgaanspubliek is en dat gezien alle reacties de animo hoger ligt dan wordt aangenomen", schreef de partij in een petitie. Die werd meer dan 1100 keer getekend. Arriva gaf aanvankelijk aan hier niet aan te willen meewerken, omdat er te weinig behoefte aan zou zijn. Nadat D66 actie had gevoerd gaf een woordvoerder van Arriva aan dat doorrijden naar Winterswijk toch een optie was.

Nu blijkt dat de Daybreaker, zoals de nachttrein wordt genoemd, vanaf december daadwerkelijk verder zal rijden. "Dat gebeurt niet alleen omdat D66 zich hiervoor heeft ingezet", zei wethouder Zomer. "Ook de colleges van Aalten, Oude IJsselstreek en Winterswijk hebben er op aangedrongen. Het verheugd ons dat het vruchten heeft afgeworpen."

Meer berichten