vlnr Cezar Birsan, Mies Nees en Klazien Hartemink. Foto: Egbert Moester
vlnr Cezar Birsan, Mies Nees en Klazien Hartemink. Foto: Egbert Moester (Foto: )

Birsan-de Nooijer aan kop

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdagavond startte bij bridgeclub de Robber de competitie van het nieuwe seizoen 2019-2020. In totaal speelden 94 bridgers deze avond mee in het Zonnebrink centrum. Aan het begin van de avond werd een prijs uitgereikt aan Cezar Birsan, die de individueel winnaar is geworden van de Zomercompetie bij de Robber. Met een gemiddeld resultaat van 63,4% staat hij een stuk hoger dan de nummers 2 en 3, te weten René Lejeune met 58,1% en Joost Braaksma met 57,5%. Cezar ontving uit de handen van voorzitter Klazien Hartemink een attentie.

Mies Nees ontving wegens het behalen van 2000 meesterpunten een certificaat van de Nederlandse Bridgebond. Zij is daarmee Districtsmeester geworden.
De eerste competitieavond werd ruim gewonnen door het paar Birsan-de Nooijer met 62,5% in de A-lijn. Cezar Birsan en Rick de Nooijer spelen met ingang van het nieuwe seizoen samen en vormen een beresterk team. Rick de Nooijer was jarenlang, samen met Onno Beijers, clubkampioen en keert na 2 jaar pauze terug in de competitie. De winnaars in de B-lijn werden Jelle en Tine Wind met 63,3%, terwijl in de C-lijn het nieuwe lid Annie Deunk samen met Henk Deunk wonnen met 68,0%.

De Robber speelt met ingang van het nieuwe seizoen met spellen die geschud zijn door een dupliceermachine. Daardoor kunnen in alle lijnen dezelfde spellen worden gespeeld en kunnen de uitslagen beter worden vergeleken. Ook kan de spelverdeling de volgende dag, samen met de uitslagen, op internet worden getoond, waardoor naspelen door anderen mogelijk is. "Mensen schudden de spellen liever zelf", aldus de nieuwe wedstrijdleider René Vielvoije, "Maar om echt eerlijk te schudden, moet je een spel wel 7 keer achter elkaar schudden. De meeste leden vinden het na 3 keer wel welletjes". Deze taak is nu overgenomen door de dupliceermachine, waardoor elke dinsdagavond de spelavond iets eerder kan starten.

Op 8 oktober houdt de Robber voor zijn leden weer een 'Verbeter uw Bridge' trainingsavond en op 24 september aanstaande wordt het 65-jarig jubileum gevierd met een gezellige avond. De Robber telt op dit moment 120 leden. Informatie over het lidmaatschap www.derobber.nl

Meer berichten