Annet Reessink voor het pand. Foto: Valerie Visschedijk Photography
Annet Reessink voor het pand. Foto: Valerie Visschedijk Photography

Annet Reessink aan de slag als zelfstandig makelaar en taxateur

Algemeen

WINTERSWIJK - Haar kantoorruimte wordt nog wat aangepast: een verfje over de muur in de kleur van haar logo, een mooie grote foto op de wand en een gezellige, grote houten tafel als werkplek om mensen te ontvangen. Annet Reessink-Houwers gaat vanaf 1 september aan de slag als zelfstandig makelaar en taxateur. Ze vond een geschikte werkplek in het pand van Boesveld Assurantiën aan de Gasthuisstraat 23.

Door Verona Westera

"Ik werk al jaren als makelaar en nu was het moment om de stap te nemen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat het laagdrempelig is, dat mensen hier gemakkelijk binnen komen lopen", legt Annet uit. Zij zal zich met name richten op de huizenmarkt in de omgeving Winterswijk. "Uiteraard ken ik het hele gebied, ook buiten Winterswijk goed, maar ik wil me meer toeleggen op woningen in mijn eigen woonplaats."

Iedereen kan vanaf 1 september terecht voor verkoop of aankoop van een woning, maar Annet is ook register taxateur. "Dat betekent dat ik ook de taxaties voor de bank kan regelen", aldus Annet. "Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik mensen die hier binnenkomen zo goed mogelijk kan adviseren. Bijvoorbeeld als mensen een plan hebben om een huis te kopen en samen te gaan wonen. Dan moet er meer geregeld worden dan een huis en een hypotheek. Daar wijs ik ze dan op. Vaak is de aankoop van een huis een mooie moment om eens te bekijken of alle zaken goed geregeld zijn." De combinatie van makelaar in het kantoor van Boesveld Assurantiën lijkt daarmee dan ook een logische keuze. Indien gewenst kunnen Jeroen Boesveld of Dave Bezemer, van Boesveld Assurantiën, mensen hier adviseren. Zij kunnen dan alles regelen of een compleet advies krijgen, onder één dak. "Ik weet dat het advies dan goed is", laat Annet weten. "Bovendien komen mijn klanten niet voor een dichte deur als ik afspraken heb, omdat er altijd iemand op kantoor is."

Annet begeleidt kopers of verkopers vanaf de eerste vraag tot aan het ondertekenen van de koopakte. "Ik vind het belangrijk om mensen goed te helpen bij zo'n belangrijke stap. Ik steek er veel tijd in en maak het persoonlijk", vertelt Annet. "Ik denk dat dat ook wat meer op gaat voor vrouwelijke makelaars. Het vak van makelaar heeft een beetje het imago van onpersoonlijk en mannen in pak. Daar ben ik helemaal niet van. Ik bouw graag een band op met mijn klanten. Ook al heb je vaak maar voor een kortere periode intensief contact, ik wil toch een goed klankbord kunnen zijn in de periode."

Klanten die hun woning in de maand september in de verkoop willen doen bij de Winterswijkse makelaar, krijgen als welkomstbonus: 750 euro korting op de courtage.

Meer informatie of een afspraak maken via tel. 0543-745006.


www.annetreessink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant