Gedichten maken tijdens ZomerBieb

Zelf gedichten maken, lezen en raden tijdens de ZomerBieb in Borculo, Winterswijk en Lichtenvoorde. Foto: Bibliotheek Oost -Achterhoek
Zelf gedichten maken, lezen en raden tijdens de ZomerBieb in Borculo, Winterswijk en Lichtenvoorde. Foto: Bibliotheek Oost -Achterhoek

WINTERSWIJK - De kinderactiviteiten van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn deze zomer goed bezocht. Komende week zijn er nog drie ZomerBieb-activiteiten: in Borculo, Winterswijk en Lichtenvoorde. Kinderen van 6 tot 10 jaar kunnen dan aan de slag gaan met poëzie.

Hoe schrijf je een gedicht? En hoe lees je een gedicht voor? De ZomerBieb houdt kinderen actief met taal en lezen. Dit helpt om de bekende 'leesdip' na de zomervakantie te voorkomen. Tijdens deze laatste ZomerBieb-activiteit gaan kinderen van 6 tot 10 jaar gedichten maken, lezen en raden. Zij zijn van harte welkom op dinsdag 27 augustus in de bieb van Borculo, op woensdag 28 augustus in de bieb van Winterswijk en op donderdag 29 augustus in de bieb van Lichtenvoorde. Alle activiteiten zijn van 10.00 tot 11.30 uur en deelname is gratis.

Vakantie-leesbingokaart inleveren
Bij eerdere ZomerBieb-bijeenkomsten kregen kinderen een vakantie-leesbingokaart mee. Hierop konden ze invullen hoe ze op verschillende momenten en plaatsen hebben gelezen. Kinderen die de kaart hebben ingevuld, kunnen deze tijdens de laatste bijeenkomst inleveren. Zij krijgen dan een leuk prijsje.

Meer berichten