Handige klusjes om nu tijdens de zomer te doen

De zomer is de beste tijd van het jaar om handige klusjes in en rondom het huis te klaren. Het is de komkommertijd van het jaar en wanneer u professionele hulp nodig hebt bij de klussen, dan kunt u vaak direct terecht. Wilt u ook gebruik maken van de rust in de zomer om de nodige klussen te klaren? Wij hebben alle klussen op een rijtje gezet die bij uitstek perfect zijn voor in de zomer.

Nieuwe kozijnen
Zijn uw huidige kozijnen aan vervanging toe? Dan zijn de zomermaanden de perfecte maanden om deze te vervangen. Wanneer u de ramen en kozijnen verwijdert, kan er een frisse zomerwind door het huis waaien. De kans op regen is een stuk kleiner. Vervang uw huidige kozijnen bijvoorbeeld met kozijnen van aluminium. Dit is extra sterk en gaat nog veel langer mee. Zo heeft u de komende decennia geen omkijken meer naar uw kozijnen. Voor de echt hete dagen is zonwering een ideale oplossing om je huis lekker cool te houden.

Huis schilderen
De buitenkant is natuurlijk het visitekaartje van uw woning. Wanneer deze er piekfijn uitziet, ziet de hele woning er al een stuk beter uit. Het is van harte aan te raden om de buitenkant van uw woning om de zoveel jaar te voorzien van een nieuwe laag verf. De zomer is natuurlijk het beste seizoen om deze klus te klaren. U hoeft geen rekening te houden met regen, de temperatuur is ideaal en het is nog eenvoudiger om beschikbare schilders te vinden. Veel mensen wachten namelijk met deze klus tot het najaar of voorjaar. Wanneer u in de zomer een schilder zoekt, zult u snel een beschikbare kandidaat vinden. Uw huis ziet er weer piekfijn uit en kan er weer tegenaan.

Cv ketel onderhoud
De zomer is een perfect moment voor een cv ketel controle. De ketel onderhouden is iets waar veel huishoudens niet aan denken of geen prioriteit aan geven. Wanneer in de herfst voor het eerst de ketel weer aangaat, is er kans op problemen. Voorkom een cv ketel storing en laat in de zomer het nodige onderhoud verrichten aan de ketel. Een groot voordeel is dat de zomer de komkommertijd is voor cv ketel reparateurs. De meeste worden pas ingeschakeld wanneer er een cv ketel storing is in de herfst of wintermaanden. Profiteer van de zomer en laat een cv ketel specialist langskomen om de cv ketel te onderhouden. Zo kunt u gegarandeerd goed de koudere maanden in met een cv ketel die tip-top in orde is.

In de herfst en wintermaanden kunt u nog weleens moeten wachten op een monteur vanwege de drukte. Voorkom dat u in de kou moet zitten en laat 's zomers uw ct ketel controleren.

Rieten dak vervangen
Een woning met een rieten dak geeft enorm veel charme. Naast de charme geeft het ook enorm veel onderhoud. Het is belangrijk om rieten dak goed te onderhouden en tijdig te vervangen. Zo voorkomt u een nare woningbrand. De zomer is een perfecte maand om uw rieten dak te vervangen. De nachten zijn warm genoeg om te slapen zonder een nieuw rieten dak erop.

Bomen snoeien
Aan het einde van de zomer is het de beste tijd om uw bomen te snoeien. Door de groei van uw bomen bij te houden en in te perken, kan uw boom het beste tot zijn recht komen. Snoei de bomen pas aan het einde van het zomerseizoen, zodat deze ten volle kunnen groeien. Door ze op tijd te snoeien, zijn de bomen gereed voor het regenachtige en winderige herfstseizoen. Wanneer u dode takken of overlappende takken snoeit, hoeft u niet bang te zijn dat deze takken tijdens een herfstige storm eraf vallen. Dit voorkomt een hoop schade en gedoe.

Heeft u deze zomer ook wat extra tijd om handen? Maak hier dan flink gebruik van om handige klusjes in en rondom het huis te klaren. Vergeet ook niet uw cv ketel te controleren. Dit bespaart u een hoop problemen in de herfst en wintermaanden. Maak gebruik van deze komkommertijd voor cv controleurs, tuinmannen en schilders en knap uw woning deze zomer op!

Dit artikel wordt u aangeboden door Zoofy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten