De editie in 2018 was een groot succes
De editie in 2018 was een groot succes Foto: Gerben Olthof

Ride, drive en run bij WR&PC

Algemeen

Ride, drive en
run bij WR&PC

WINTERSWIJK - Op 25 augustus staat de tweede editie van de Winterswijkse Ruiter- en Mendag. Op deze dag wordt ook de fusie van de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub met Menvereniging Oud Gerij gevierd. Beide verenigingen hebben besloten om de hippische krachten te bundelen en samen verder te gaan als Hippische Vereniging Winterswijk.

De dag start met een escorte van leden van beide verenigingen naar het oude gemeentehuis. Hier zal om 11.00 uur tijdens een korte ceremonie met burgemeester Joris Bengevoord de fusie officieel een feit worden. Vanaf dan gaan beide verenigingen samen door het leven als Hippische Vereniging Winterswijk. Door deze fusie worden de hippische krachten gebundeld.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is er in de manege aan de Steengroeveweg een receptie om het bestuur met de fusie te feliciteren. Om 13.30 uur start de Ride, drive & run 2019. Dit belooft een spectaculaire editie te worden. Er wordt een team samengesteld met één aanspanning, één ruiter onder het zadel, één loper en één jeugdruiter (7 t/m 13 jaar). Elk teamlid moet zo snel mogelijk een parcours afleggen met zo min mogelijk fouten. Het snelste team met de minste fouten wint. Daarnaast is er nog een originaliteitsprijs, dus de teams zullen er alles aan doen om zo gepimpt mogelijk voor de dag te komen.

Het evenement vindt plaats op het terrein van de WR&PC aan de Steengroeveweg 30. Entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant