Jan Bent van Wenninkhof geeft de jongeren aanwijzingen. Foto: PR
Jan Bent van Wenninkhof geeft de jongeren aanwijzingen. Foto: PR

Helpende handen voor mensen die hulp kunnen gebruiken

WINTERSWIJK - Een groep jongeren van Helping Hands uit Barneveld, heeft eind juli, begin augustus een week lang praktische klussen gedaan bij Winterswijkers die wel wat extra hulp konden gebruiken. De jongeren organiseren elk jaar een werkweek waarin ze andere mensen helpen met hun handen. Dit jaar hebben ze dit gedaan in Winterswijk. Ze werkten hierbij samen met Present Winterswijk, omdat deze lokale organisatie goed op de hoogte is welke mensen met een beperking en/of weinig netwerk en geld extra handen nodig hebben.

De jongeren zijn gestart met het schoonmaken van de keuken en opknappen van de tuin van een alleenstaande vrouw met autisme. Hierdoor heeft zij nu meer overzicht en kan ze met haar begeleider van Jong Plus een schema maken om het vanaf nu zelf bij te houden. Daarna hielpen de jongeren twee vrouwen met begeleiding vanuit De Lichtenvoorde. Bij de ene vrouw werd de tuin aangepakt en een stuk tuin bestraat, zodat de scooter van de vrouw kon worden geparkeerd. In het andere huis werden de keuken, hal, trapgat en een slaapkamer gesaust en deuren geverfd.

Het project werd vrijdag afgesloten met een tuinklus bij een alleenstaande moeder uit Irak. Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof sponsorde de planten voor de tuin. Bij de start was een van hun medewerkers aanwezig om te kijken welke planten en kruiden geschikt zijn voor de tuin. Later die de dag bezorgde hij ze. De groep werkte deze dag samen met het gezin en hun begeleider van VluchtelingenWerk. Het was een leuke ontmoeting en de vrouw is heel erg blij met haar nieuwe tuin. Haar grote wens was een kruidentuin en die heeft ze nu gekregen.

Wie het ook leuk vindt om alleen of met een groep een keer iets voor een ander te doen, kan informeren naar de mogelijkheden via: info.presentwinterswijk.nl.


www.presentwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden