U2 LAvation. Foto: PR
U2 LAvation. Foto: PR

U2 LAvation opnieuw in Aaltense Zuiderkerk

AALTEN - LAvation uit Los Angeles noemt zichzelf de beste tributeband ter wereld van U2 en wie een aantal willekeurige recensies leest, moet haast wel aannemen dat er geen woord van gelogen is. Wie het zeker wilt weten, kan op zondag 25 augustus een optreden van deze band bijwonen. Zij dien je een paar optredens van deze band bij te wonen en dan weet je genoeg, ze zijn inderdaad de beste.

Het eerste optreden in Nederland was in 2011 voor streektheater De Pol in Aalten. Dit kon gerealiseerd worden omdat de drummer en leider van de band oorspronkelijk uit Aalten komt. Zijn naam is Jorgen Alofs; hij woont sinds 1994 in Los Angeles, daar heeft hij zijn muzikale carrière voortgezet. Jorgen is de mede-oprichter, manager, muzikaal directeur, maker van de backing-track en drummer van LAvation.

U2 is niet alleen bekend om haar prachtige muziek maar ook om de spirituele teksten die zij in hun songs brengen. Sommige teksten zijn regelrechte gebeden of zoals een predikant (Jan Andries de Boer uit Winkel, N-H) het verwoorde na een optreden van de echte U2 in de Arena: "Ik ervoer het als een geseculariseerde mega-kerkdienst voor 50.000 mensen. Die waarschijnlijk merendeels nooit een kerk van binnen zagen, maar wel dit beleefden. Het roerde me tot tranen toe."
Zo is ook in 2012 het idee ontstaan om in Aalten U2-diensten te organiseren onder leiding van ds. Hans van Dalen, die zelf een grote fan van U2 is. Drie keer werden deze diensten gehouden in de Zuiderkerk, alle drie de keren was de Zuiderkerk tot de laatste plaats (circa 650) bezet. Twee keer moesten zelfs mensen weer naar huis gestuurd worden omdat het echt te vol zat.
LAvation werkte hier altijd van harte aan mee. De band heeft ook in Amerika al kerkdiensten begeleid.

Thema: Grace (Genade)
Zondag 25 augustus is er opnieuw een kerkdienst met deze groep muzikanten. Dit keer is de voorganger ds. Folkert de Jong, evenals Hans van Dalen een groot fan van U2. Samen met de LeFdienstcommissie is er gekozen voor het thema 'Grace'. In woord en muziek wordt nagedacht en gezongen over genade versus genadeloos: hoe we als mensen genadeloos naar elkaar kijken: iemand kan één fout maken, en vaak hoeft dat niet eens, en we schrijven hem/haar af. Vandaar het thema, en de liedkeuze.
Het programma bevat verrassende items. Het wordt een akoestisch optreden met enkele nummers elektrisch ondersteund en op het eind een heel speciale toegift.
Deze speciale kerkdienst op zondag 25 augustus in de Zuiderkerk begint om 19.00 uur. Zoals dat bij een kerkdienst gebruikelijk is: entree vrij maar wel een collecte voor de onkosten.


www.kerkvenster.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden