Foto:

Ingezonden: Heeft Winterswijk weer last van megalomanie?

Heeft Winterswijk weer last van megalomanie?

Begin juni was er het openbare D examen van onze muziekschool Boogie Woogie.
Ondergetekende was verteller bij een muziekaal sprookje, dat sprookje viel in goede aarde; ook de andere kandidaten gaven blijk van hun muzikale talenten. Het was een groots spektakel, de zaal barstensvol enthousiast publiek. Het was wel erg warm, waren we maar naar de Storm gegaan zoals de gemeenteraad ook doet als het te warm is, maar ja, wie betaalt dat?
Begin juli was er het afsluitende concert door veel leerlingen van BW, vooral veel kinderen, echte beginners die wel eens een tel te laat of te vroeg zijn of een verkeerde, valse noot spelen. Maar dat geeft niet, dat komt later wel goed. De zaal weer vol met publiek, het enthousiasme spatte er vanaf. Wel erg warm, hadden ze toch naar de Storm gemoeten? Maar ja, wie betaalt dat?

Die valse noot in de muziekschool geeft mij plezier, maar helaas laat onze gemeente ook valse noten horen.
Was Winterswijk niet een gemeente waar muziek in zit? Zijn we niet apetrots op alle muziekkorpsen en andere muziek die gemaakt wordt? Maar dat gaat echt niet vanzelf, daar moet je echt je best voor doen en daarbij heb je een muziekschool hard nodig.
Gedachtespinsel; als het allemaal zo doorgaat lopen er in 2040 nog maar twee eigen Winterswijkse muziekverenigingen mee in ons corso.

In de vorige eeuw is Boogie Woogie gebouwd, net zoals de Storm, en het idee van onze gemeente was, dat mag wel groots, want we groeien toch wel naar ruim 40.000 inwoners!!
Maar helaas (of niet!) dat gebeurde niet en sinds die tijd is het voortdurend gesteggel over te weinig geld voor BW en/of de Storm. (er zijn meer organisatie, maar die laat ik maar even buiten beschouwing)
En nu spelen er weer megalomane gedachten door de hoofden van enkele leden van onze gemeenteraad, we gaan groeien naar 31.000 inwoners las ik ergens! Heeft iemand in ons gemeentehuis wel eens gehoord van het woord: "bevolkingskrimp"?

Megalomanie = grootheidswaanzin.

Er lopen toch weer enkele Winterswijkers rond die zich erg belangrijk vinden en iets voor het nageslacht achter willen laten, natuurlijk met hun naam erop!
We gaan daarom diverse instellingen/stichtingen flink korten op de subsidie, en hupla, veel geld, heel veel geld naar Terra Temporalis en het Cultuurkwartier.
Terra Temporalis, heel Winterswijk staat te juichen.
Cultuurkwartier, geweldig, weer een keer de bibliotheek verhuizen. Nog een bioscoop erbij, dat hebben we zo hard nodig.
Gemeente, gemeente, denk toch eens beter na. Is dit nu wat Winterswijk wil? En dan bedoel ik niet de gemeenteraad, maar gewoon de Winterswijkers.
Mensen met megalomane gedachten moeten zich maar verenigen en flink in hun eigen buidel tasten om Terra Temporalis te realiseren. Anders wordt het daar bij de steengroeve een bodemloze put waar de gemeente steeds geld in moet gooien om Terra Temporalis levend te houden. En dat met al die fossielen.

Op Tv heb ik de serie 'Opstandelingen' gezien, dat lot moet Winterswijk bespaard blijven en gaf mij de drive dit stukje te produceren. Communicatie is moeilijk, maar toch ontstaan 9 van de 10 problemen door gebrek eraan, Hoog tijd om daar wat aan te doen.

Frans de Wit

Meer berichten