Genieten tijdens het School- en Volksfeest in Henxel

Koning Jeffrey Pardijs en zijn vriendin Nathalie. Foto: PR
Koning Jeffrey Pardijs en zijn vriendin Nathalie. Foto: PR

HENXEL - Dorien ten Dolle gaf de aftrap voor het School- en Volksfeest 2019. In verband met de buien moest dit helaas wel in de feesttent gebeuren. Het volkslied werd gezongen, de vlag omhoog gehouden, om vervolgens in een bonte stoet richting het koffieadres te gaan. Dat is dit jaar de familie Te Winkel aan de Vredenseweg.

Luide feestmuziek klinkt uit verschillende installaties die de wagenbouwers maar al te graag meeslepen. Muziekvereniging Eendracht haalt ondertussen alles uit de kast om hier overheen te spelen.

Tijdens het ringsteken blijkt Maik Vreman de beste te zijn. Rond 12.00 uur zijn de prijzen voor de mooiste wagens bekendgemaakt. Dit jaar was de eerste prijs voor het Henxels dweilorkest. Alle bouwers waren als schoonmakers verkleed en de wegen werden van een laag schuim voorzien. De tweede prijs was de wagen van de Foute Party. De derde prijs was voor de Poar Neem'n wagen. Vervolgens reden de wagens terug naar het feestterrein met de grote tent. Bij de kinderen heeft de wagen van groep 1-2 de eerste prijs in de wacht weten te slepen.

Vrijdagmiddag was er vertier. Er werd gehengeld, gevoetbald, geschoten en gesjoeld. 's Avonds was er 'Games of Henxel', een spannende spelshow waar erg fanatiek en enthousiast aan werd deelgenomen. Nadien stond Freeline klaar om iedereen aan het dansen te krijgen. Jong en oud geniet onder het genot van een drankje.

Zonnige zaterdag
De volgende ochtend kwamen koning Aron en koningin Danique met hun gevolg naar de tent voor een koninklijke receptie. Koning Aron opende het koningsschieten en gaf zo het stokje door aan de nieuwe koning of koningin. De 22 deelnemers deden hun best om de vogel van zijn nest te schieten. Het werd spannend en de vogel kwam in delen naar beneden. Na 67 schoten was het Jeffrey Pardijs die het voor elkaar kreeg. Samen met zijn vriendin Nathalie nam hij de beker en felicitaties in ontvangst. Muziekgroep Unity maakte het feest helemaal compleet.
Vanaf 21.00 uur staat de band ACHTUNG op de planken met hun spetterende repertoire aan feestmuziek om iedereen aan het dansen te krijgen. Ze krijgen het snel voor elkaar de hele tent te vullen en op kop te zetten. Koning Jeffrey wordt nogmaals in het zonnetje gezet, bier vliegt in het rond, er wordt gelachen, gedanst, gefeest tot in de late uurtjes.

Uitslagen
Vogelschieten dames: 50- : Lesley Wiggers, Vogelschieten dames 50+ : Rina te Winkel, Vogelschieten heren 50- : Maik Vreman, Vogelschieten heren 50 + : Bart Mengers
De uitslagen van de overige spelletjes zijn te vinden op de website van de COV Henxel.

Meer berichten