Wethouder Aalderink stoort zich aan verhalen over Boogie Woogie

Wethouder Aalderink stoort zich aan verhalen over Boogie Woogie

WINTERSWIJK – In het wekelijkse persgesprek liet wethouder Wim Aalderink weten dat hij zich gestoord had aan beweringen uit de buurgemeenten Aalten en Oost Gelre. In alle drie gemeenten zijn onlangs beslissingen over de toekomst van het muziek- en cultuurcentrum genomen. Aalten maakt vanaf 1 augustus 2020 geen gebruik meer van de diensten van Boogie Woogie. Oost Gelre betaalt voorlopig nog wel mee aan Boogie Woogie. Bij de discussie in Aalten en Oost Gelre werd beweerd, dat ook Winterswijk van plan is om op termijn te stoppen met de muziekschool. Dat is niet waar. "Wij willen goed muziek- en cultuuronderwijs, het liefst met Boogie Woogie", zegt de wethouder. "Daarom hebben we nu extra middelen ter beschikking gesteld en zijn we in gesprek over de toekomst."

Door Bernhard Harfsterkamp

Buurgemeenten betalen niet mee aan cultuurkwartier
Wat de gemeente betreft ligt die toekomst in het cultuurkwartier, dat aan het Weurden moet verschijnen. Het muziek- en cultuurcentrum, maar ook de bibliotheek en mogelijk een bioscoop zullen daar een plek krijgen. Een en ander wordt gecombineerd met wonen. Dat beweerd is dat de buurgemeenten mee betalen aan het cultuurkwartier is onzin, zegt de wethouder. De twee buurgemeenten betalen nu ook niet mee aan de huisvesting in Winterswijk. Zij betalen slechts mee aan de activiteiten die zij afnemen en de daarbij behorende overheadkosten, zoals de huur van lesruimtes in Aalten en Oost Gelre.

In gesprek met een andere potentiële huurder
Boogie Woogie is zeker ook geen stuurloos schip, zoals in Oost Gelre werd beweerd. Aalderink vindt dat hij goed zaken kan doen met de huidige bestuursleden. "Als alle gemeentes de subsidie intrekken, dan is het een zinkend schip." Zover is het nog lang niet. Aalderink verwacht constructief te kunnen overleggen over het streven om vanaf 2022 nog slechts 250.000 euro voor Boogie Woogie ter beschikking te stellen. "Dat is in- of exclusief de huisvestingskosten", zegt de wethouder, waarmee hij aangeeft dat er geen harde bezuinigingsopdracht ligt. De huisvestingskosten in het cultuurkwartier kunnen lager worden, wanneer er meer gebruikers zijn. "We zijn op zoek naar activiteiten, die er nog niet in zitten. We zijn nu in gesprek met een potentiële huurder,die interesse heeft om de ruimtes die Boogie Woogie gebruikt op andere tijdstippen te gebruiken."

Meer berichten