Fietstochten De Boer Op

AALTEN/OUDE IJSSELSTREEK/WINTERSWIJK - LTO Oost Achterhoek organiseert ook dit jaar fietstochten De Boer Op, waarbij bedrijven kunnen worden bekeken.

De eerste tocht is in Winterswijk, op vrijdag 26 juli, als onderdeel van de PeGeWe fietsvierdaagse. Men is te gast bij Loonbedrijf Huiskamp, Waliënseweg 17, Winterswijk-Huppel. Hier kan het bedrijf bekeken worden en zal er informatie gegeven worden over landbouwvoertuigen en veiligheid. Deze dag is het bedrijf tevens stempelpost voor de PeGeWe fietstocht. Er kan 's ochtends gestart worden op de Markt in Winterswijk bij D'n Angang. Voor meer informatie www.pgwinterswijk.nl/activiteiten/pgwfietsvierdaagse

De tweede tocht is in Aalten, op zondag 28 juli. Ook dit jaar zijn drie prachtige bedrijven in de route opgenomen die de deuren open zetten voor boer en burger. Dat zijn familie te Paske, Schaarsdijk 5, Aalte,met hun melkveebedrijf, jongvee, weidegang. Daarnaast onder andere uitleg groene weidemeststof met medewerking van Groot Severt; familie van de Wolfshaar, Vragenderweg 71 in Vragender: zeugenbedrijf en een gespeende-biggenlocatie. Ze proberen voorop te lopen in de varkenssector, door te investeren in duurzame, innovatieve en efficiënte technieken; Lageschaar Vaste Planten, Groot Deunkweg 3 in Aalten. Lageschaar kweekt een groot assortiment vaste planten voor de professionele markt. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden. Op de startlocatie krijgt men de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 30 kilometer lang. Deelname is gratis. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop. Op één bedrijf kan men een hapje eten.

Op zaterdag 3 augustus is de derde tocht, van de afdeling in Oude IJsselstreek. Nieuw dit jaar is dat men kan starten tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij alle deelnemende bedrijven. Dat zijn: firma Essing, Gendringseweg 41a in Aalten; familie Lensink, Rosierweg 2 in Aalten; familie Selman, Brassendijk 4, Lintelo; familie Rutgers, Nibbelinklaan 3A, Sinderen. De route is ongeveer 25 km. Men kan de bedrijven die dag ook met de auto bezoeken. Alle bedrijven zijn geopend tot 16.00 uur. Deelname is gratis; bij de firma Essing zijn pannenkoeken te koop en tuinclub de Hofdames verkoopt leuke bloemstukjes en allerlei anderen dingen uit de tuin.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden