De kinderen hebben met hun kunstwerken spellen kunnen kopen voor de Pronsweide. Foto: eigen foto
De kinderen hebben met hun kunstwerken spellen kunnen kopen voor de Pronsweide. Foto: eigen foto

Eigenwijsjerijk geeft Pronsweide speelplezier

WINTERSWIJK - Het is al even geleden, maar met Kerst hebben de kinderen van Eigenwijsjerijk flink hun best gedaan om geld in te zamelen via het verkopen van zelfgemaakte kunstwerken. Bij elkaar is er zo'n 1000 euro opgehaald. Dit geld komt ten goede aan de Pronsweide.

Elk jaar heeft de kerstactie van Eigenwijsjerijk een ander goed doel. Afgelopen jaar is er gekozen voor de Pronsweide. De kinderen van Eigenwijsjerijk en de bewonders van de Pronsweide zoeken elkaar met regelmatig op. De kinderen van Eigenwijsjerijk gaan elke zes weken spelen bij de bewoners van de Pronsweide. Er worden gezamenlijk activiteiten ondernomen. Zowel de ouderen als de kinderen genieten hier enorm van. De kinderen staan altijd te popelen om naar de 'opa's & oma's ' te gaan. Samen spelen ze spellen, kletsen en zingen ze en worden er telkens andere activiteiten bedacht om samen te ondernemen. De wisselwerking tussen de kinderen en de ouderen is heel bijzonder en de samenwerking wordt daarom ook gekoesterd.
In overleg met de Pronsweide is er besloten om een spelletjesarcade aan te schaffen voor in het restaurant. Hier kunnen de kinderen die hun eigen (over)grootouders bezoeken dan gebruik van maken. Daarnaast was er nog geld over voor twee mooie houten spellen ten behoeve van de bewoners. Ook de kinderen van Eigenwijsjerijk zullen hier wel eens mee mogen spelen als ze weer op visite komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden