Reeën spotten op landgoed Mentink. Foto: ©Natuurmonumenten-Ben Walet
Reeën spotten op landgoed Mentink. Foto: ©Natuurmonumenten-Ben Walet (Foto: benwalet1223ce68)

Reeën spotten met de boswachter op het Mentink

WINTERSWIJK - Welk geluid maakt een ree? En waar slapen deze schuwe dieren? Wie op 23 juli met de boswachter meegaat voor een wandeling over landgoed Mentink komt veel over deze sierlijke dieren te weten. En met een beetje geluk spot je een ree of andere dieren die 's avonds actief zijn. Aanvang is om 19.00 uur tot 21.30 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen 7 euro, niet- leden 10 euro; kinderen lid 5 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden. Tickets zijn alleen vooraf te boeken via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Mentink ideaal leefgebied voor reeën
Op landgoed Mentink voelen reeën zich in hun element. Het prachtige landschap met afwisselend weitjes, bos en houtwallen is een ideaal leefgebied voor deze elegante dieren. Ze zijn schuw en komen vaak pas tegen de avond tevoorschijn. De boswachter weet de beste plekken om ze te spotten en hun sporen te vinden, al kan hij geen garantie geven dat je ze ook daadwerkelijk ziet. Bovendien zijn de reeën actiever gedurende de bronst, die in deze periode valt. Zo maak je in ieder geval meer kans op een ontmoeting.

Om meer kans te maken om reeën te zien moet men vooraf geen sterke geurtjes op doen zoals parfum. Wees stil en vergeet de verrekijker niet! Draag ook voldoende warme kleren voor 's avonds, en wandelschoenen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden